2021. 3. Kornélia

Közélet

Biztos hogy a többség ezt akarta?

Antal Tibor | 2021. Január 19. 17:36:16 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Kenderes utca a Tóth Kálmán utca felől zsákutcává vált a Tankerülettől

Hétfőtől egy olyan forgalmi változás lépett életbe Baján Rókusvárosban, amire nem hogy sokan nem számítottak, de az internetes hozzászólások szerint a környéken lakókat előzőleg nem is értesítették róla. A Vasút sor ugyanis egyirányúvá vált a Tóth Kálmán utcától a Kenderes felé, és a Kenderes utca is a Cserkész utcától a Tóth Kálmán utca irányába.

A Vasút sor is egyirányú lett a Tóth Kálmán utcától a Kenderes felé

A változás okait elsőre nem igazán értettük, hiszen annyira nem szűkek az említett utcák, hogy nem fért volna el rajta az eddig is megszokott kétirányú forgalom, balesetek nincsenek, és a forgalom nagyságára, sebességére sem eshet panasz.

A Kenderes utca a Tóth Kálmán utca felé lett egyirányú

Tudni kell a környék forgalmáról, hogy a Cserkész, Apród, Bajnok és Toldi Miklós utcában lakóknak eddig sem volt mondjuk egyszerű a belváros felé kijutniuk, hiszen a focipálya, a Rókus temető és a kórház épülete alkotta övezetet meg kell kerülni. A temető melletti mini körforgalom ebből az irányból nem közelíthető meg, csak az Apród – Pokorny, vagy a Kenderes – Tóth Kálmán utca útvonalon tudnak kijutni, közte sehol. Ez most meg lett fejelve azzal, hogy a Tóth Kálmán utca felől a bejutás lett hosszabb a Vasút sor felé kerülve, és Kiscsávoly felé is hosszabb lett az út egy kunkorral tovább terhelve a Tóth Kálmán utcát.

De egy másik nagyon jó érvet is leírt az egyik kommentelő, ami a vasúti átkelő lezárása miatti leendő problémákra is felhívta a figyelmet:

“Olyan csendes ma az utcánk amilyen hétvégén vagy munkaszüneti napokon szokott lenni. Nagyon jó, de az a forgalom most a vasúti kereszteződésre terhelődik – ahol meg ezáltal csak romlik a dugóhelyzet. A környékünk forgalmát a Cserkész utca felé eddig elvitte a Kenderes utca, a tűzoltóság felől. Most mindenki a sorompónál fog sorakozni és csak az amúgy is nagyon megnőtt kiscsávolyi forgalmat növeli azon a szakaszon. Eddig a Kenderes utcai kereszteződésig állt a sor a Tóth K utcában a sorompó miatt, most majd tovább fog. A sorompónál Kiscsávoly felől is meg fogják akasztani a forgalmat azok, akik be szeretnének kanyarodni erre a részre – a tűzoltóságnál nem szokott ezzel gond lenni, mert ott már addigra nincs a másik sávban kocsisor.”

Cserkész – Kenderes utca sarka

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Széll Péter alpolgármestert, akitől megtudhattuk, hogy lakossági kezdeményezésre történt a forgalmirend változás. Az esettel kapcsolatos fórumon azonban egyelőre csak olyan véleményeket lehet olvasni a környéken lakóktól, akik nem örülnek a változásnak. Kérdés, ha ők is beadnak egy lakossági kezdeményezést a régi forgalmirend visszaállítása érdekében, akkor történhet-e újabb változás?

hozzászólok