2021. 23. Zoltán

Közélet

Régi – új igazgató

Antal Tibor | 2019. Október 31. 13:42:57 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mint korábban beszámoltunk róla, márciusi ülésen kellett volna döntenie a testületnek arról, hogy ki vezesse a következő 5 évben az Ady Endre Városi Könyvtár munkáját. Azt megelőzően azonban Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke erős kritikát fogalmazott meg mind két pályázó (Zalavári László és Horváth Ninett is kandidált a posztra) pályázatával kapcsolatban a szakértői véleményező bizottság ülésén, minek hatására a képviselők többsége egyik jelöltet sem támogatta. Így a következő pályázat kiírásáig ideiglenesen a regnáló igazgató Zalavári László  maradt a helyén.

 

Zalavári László itt épp kerüli a sajtónyilvánosságot

 

Az új pályázatra, melyet október 28-án az alakuló testületi ülésen bíráltak el, már csak egyetlen jelölt adta be a jelentkezését, méghozzá Zalavári László, aki bizalmat is kapott az új testülettől. Ennek apropóján megkerestük az régi – új direktort, és arról faggattuk, hogy mennyiben változtatott a tavasszal elutasított pályázatán, és mik a tervei a jövőre nézve a könyvtár élén.

 

– Kinevezésemnek természetesen örülök-örülünk, munkatársaimmal együtt azon leszek, hogy minél jobban dolgozzunk, még inkább megfeleljünk olvasóink – látogatóink igényeinek (bár ezzel most is jól állunk), illetve a kor kihívásaival is sikeresen “megküzdjünk”. Mostani pályázatom alapját természetesen az előző képezte, de pl. az 5 (és fél) éves beszámolót pontosítottam, kimaradt dolgokat pótoltam (pl. szakmai rendezvényeken való részvételeinkből is többet), táblázatban emeltem ki a különböző pályázatokat, hogy jobban látszódjék eredményességünk. A két kiírás közötti fél év alatt több minden történt, váratlan személyi ügy, ill. központi szakmai változások, ezekre vonatkozó részt is frissítettem a jövőről szóló elképzeléseimben. Szakmai kapcsolataink bővítéséről is új gondolatokat fogalmaztam meg. Késő tavasszal olvasói elégedettségi felmérést készítettünk, ennek igen pozitív eredményét is belevettem anyagomba – némi hozzáfűzött kiegészítéssel, ill. az egész összegzett kérdőívet külön is mellékeltem. Azaz elég sok téren több volt második pályázatom. Változást nem tervezek, dolgozunk folyamatosan, tervezgetjük már jövő évi rendezvényeinket is.

 

 


hozzászólok