2020. November 23. Kelemen, Klementina

Magazin

Waiblingeni meló

Müller István | 2019. Október 30. 12:21:14 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Közös munka Waiblingenben

 

A három évtizedes sikeres szakmai együttműködést és testvérkapcsolatot folytatva a Bajai EGYMI szakiskolai intézményegységének hat tanulója, 1 hetet töltött Németországban a waiblingeni szakképző ˙BBW) iskola vendégeként. A tanulóknak nem csak szakmai fejlődésre és tapasztalatcserére, hanem más hagyományok-kultúrák megismerésére is lehetősége nyílt a diákcsere program során.

 

 

 

A bajai csoport október 19-én este érkezett meg Waiblingenbe, ahol a szívélyes fogadtatást követően a hosszú út fáradalmait pihenték ki a diákok. Vasárnap a szakképző iskola évek óta hagyományos nyílt napot szervezett, amelyre a bajai tanulók is meghívást kaptak. Az intézmény bemutatása során, a több száz látogató megtekinthette a különböző műhelyeket, illetve az ott előállított és megvásárolható termékeket.  Hétfőn, kedden és csütörtökön reggel 8-tól délután 16 óráig közös munkavégzésre, műhelymunkára került sor a waiblingeni szakképző iskola diákjaival, amelynek keretében nem csak tovább mélyíthették szakmai tudásukat a bajai és a német fiatalok, hanem barátságok is szövődtek közöttük.

 

 

A szakmai képzés mellett szabadidős programokat is szerveztek a vendéglátók: szerdán a méltán híres stuttgarti Mercedesz Múzeumot és az egyik legnagyobb helyi látványosságnak számító Stuttgart Tv-tornyot tekinthették meg a bajai diákok. Esténként remek programnak bizonyult a helyi szakképző intézmény részét képező szabadidőház (Freizeit Haus) által szervezett közös vacsorákon, szakmai beszélgetéseken, sport és szórakozási lehetőségeken való részvétel.

A közel egy hetes program október 25-én közös búcsúesttel ért véget. Az est zárásaként a magyar és a német résztvevők is megosztották élményeiket, tapasztalataikat, illetve megbeszélték a jövő áprilisban esedékes újabb együttműködést, amelynek keretében a német diákok és kísérőik látogatnak a Bajai EGYMI intézménybe.

 

 Müller István intézményvezető

 

 


hozzászólok