2020. 29. Magdolna

Közélet

Egyik pályázót sem támogatták

Antal Tibor | 2019. Március 30. 10:20:49 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A csütörtöki testületi ülés 8. előterjesztése az Ady Endre Városi Könyvtár igazgatói beosztására beérkezett pályázatok elbírálása volt. A könyvtár élére szóló megbízatások 5 évre szoktak szólni, és most járt le az előző ciklus, ezért volt szükség a pályáztatásra, melyre ketten jelentkeztek. A jelenlegi igazgató Zalavári László mellett ugyanis az utolsó pillanatban a könyvtár egyik dolgozója, Horváth Ninett is kandidált. A képviselők aztán egyikük pályázatát sem támogatták. Zalavári Lászlót 6 igen és 9 tartózkodás, míg Horváth Ninettét 4 igen, és 11 tartózkodás mellett utasították el. Így újabb pályázatot fognak kiírni.

 

Az újabb pályázat elbírálásáig továbbra is Zalavári László vezeti az intézményt

 

Az ilyen esetek után, általában a zuhanyhíradóban is felröppennek pletykák, hogy vajon milyen okok miatt történhetett ez. Ezt talán megelőzhetjük azzal, ha sokan elolvassák a szakértői véleményező bizottság március 1-i nyilvános ülésének jegyzőkönyvét, melyet Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség elnöke vezetett, és sok hiányosságra hívta fel mind két pályázó, valamint a bizottság figyelmét.

 

Az ülés jegyzőkönyve:

Letölthető dokumentum

 

A jegyzőkönyvből emelet az is kiderült, hogy a könyvtár dolgozói között belső megosztottság van, ami miatt a Közalkalmazotti Tanács ülése is elég paprikás hangulatú volt. Az újabb pályázat kiírásának lehetőségét egyébként Dancsa Bálint, kulturális, köznevelési, ifjúsági, sport és nemzetiségi ügyek tanácsnoka vetette fel a márciusi bizottsági ülésen.

 

 

 


hozzászólok