2020. 9. Erhard

Közélet

Rég írtunk a magaspartfalról

Antal Tibor | 2019. Október 09. 09:44:19 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2019.X.9.

 

Október 6-án rakott ki egy fotót Pálmai József közösségi oldalára, a Sugovica magaspartfal meghibásodásáról, aki egyébként rendszeresen be szokott számolni a város történéseiről, hol fotó, hol videó formájában. Nos, ma személyesen látogattunk ki a helyszínre, amit már alaposan ismerünk hiszen az elmúlt években többször számoltunk be hasonló problémákról. Sőt erről az omlásról is készítettünk képeket júniusban és júliusban is.

 

2019.VI.25

 

 

2019.VII.22.

 

2019.X.9.

 

Tehát ezt a pontot kimondottan ismerjük, hiszen a probléma nem új keletű. A partfal hajógyár felőli végén található. Itt valamiért nem a dréncsövekből folyik ki a víz a lent található kőkockába (mint a partfal esetében amúgy mindenhol), hanem szabadon tör utat magának a rézsű alján, folyamatosan mosva ezzel a lejjebb lévő részt, ahol a folyamatosan szivárgó víz miatt szépen zölddel szinte egész évben a környezet.

 

Olyan csalitos

 

A problémára az illetékesek is felfigyeltek, és többször kőszórással pótolták a lemosott homokot. Viszont ez az  eddigi tapasztalatokból kiindulva felszíni kezelésnek tűnik, a végleges megoldáshoz valószínűleg egy nagyobb beavatkozásra lenne szükség. Ezzel kapcsolatban  2018-as várospolitikai fórumon is kérdeztünk, ahol azt a választ kaptuk a fejlesztési iroda munkatársától, hogy ez a szakasz már nem volt része a tervezési területnek, csak önszorgalomból végezte el a kivitelező a munkákat. Bár az is lehet, hogy félreértették a kérdésemet. Könnyen elképzelhető. hogy az 50 méterrel arrébb, a szervizút végén lévő “kőfalóra” gondoltak, ahol korábban szintén gyakran volt kimosódás.

 

A magaspartfal végén, most nagyjából minden rendben

 

 

 


hozzászólok