2020. 8. Dénes

Közélet

Bölcsődefejlesztés közel 700 millió forintból

www.baja.hu | 2019. Október 08. 17:35:45 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tovább bővülnek a bölcsődei férőhelyek a választókerületben

 

A férőhelyek bővítésével Magyarország kormányának célja, hogy a lehető legközelebb biztosítson magas szintű elhelyezést azoknak a kisgyermekeknek, akiknek szülei a nevelés mellett is szeretnének munkát vállalni.
A döntés értelmében Baján 351 millió, Vaskúton 225 millió, Érsekcsanádon 71 millió, Bácsbokodon pedig 35 millió forintból növelhetik a férőhelyek számát. A kormány által meghirdetett pályázaton a választókerület mellett Bács-Kiskun is jól szerepelt, a megye települései összesen 3,7 milliárd forintot támogatásban részesültek.
A pályázat a 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezéséhez járul hozzá új bölcsődék létrehozásával, valamint a meglévő bölcsődei formák további fejlesztésével.
– Mindent megteszünk azért, hogy Magyarország valóban családbarát ország legyen – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője. – Bátran mondhatjuk, hogy Baja és a térsége folyamatosan fejlődik. Büszkén mondhatjuk, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztési programjával párhuzamosan bölcsődéink, óvodáink is folyamatosan szépülnek. Rendkívül fontos, hogy a magyar családok számára a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást biztosítsuk. Szeretnénk, hogy a gazdasági növekedésből a családok is minél nagyobb arányban részesülhessenek, ebből a szándékunkból nem engedünk. – írta a város honlapja.
 
 
 
 
 
 


hozzászólok