2018. február 23. Alfréd

Közélet

Olyan csalitos

Antal Tibor | 2017. szeptember 13. 09:53:45 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

Rég szerepelt már híreinkben a közel 2 éve 2015. szeptemberében átadott Sugovica magaspartfal. Azóta pedig sajnos sokszor írhattunk róla, akár a tömeges siklópusztulás, akár a széthagyott kutyaürülék, vagy az esőzések okozta károsodások miatt, de a testületi ülésen is többször téma volt. Legutóbb épp, hogy megfelelő számú és nagyságú cserjét telepítettek-e ki annak idején.

 

 

Tegnap tettünk így még egy kört a szervizúton, hogy megnézzük most mi a helyzet. Nos, a magaspartfal túlsó végénél, ahol korábban a legnagyobb bemosódás volt, és a hibát mint sok más helyen  többször kőtörmelékkel stabilizálták, továbbra is egyre - egyre pusztítást végez  a csapadék, még ha nem is olyan látványos mértékben, mint korábban,  A kimosott hordalék legyezőszerűen lerakódik az alatta lévő teraszon, vagy megy  a Sugóba töltve fel a medret, ami amúgy is régóta kotorásra vár.

 

 

Erről a problémáról tartott a helyszínen sajtótájékoztatót Ikotity István országgyűlési képviselő még 2015 októberében pár héttel az átadó után.

 

Korábbi cikkünk:

http://sugopart.hu/kozelet/magaspartfal-komuves-kelemen-modjara

 

Ami most szembetűnőbb, hogy egyre gazosabb a partfal főleg a Hajógyár és a  Bagolyvár közötti szakasz. Itt már a szervizúton is megjelentek a gyomnövények, sőt facsemetéket is találtunk ugyanott.
 
 
Helyenként méteres a gaz is ezen a szakaszon, és a nád is erősödik. A Csapd le csacsi című nagy sikerű magyar filmből átvéve úgymond olyan csalitos a környék.
 
 
A Szentháromság tér alatt a térköves járda hibáit még ha nem is gyorsan, de nyár elején kijavították, és az esőzéseknek köszönhetően a tér alatt is szépen zöldell a környezet, a nyáron tapasztalt sárgaság után.
 
 
A tájképet javítja, hogy helyenként több fajta virágot is találtunk, és a szemetelésre sem eshet most panasz.
 


Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment