2018. február 23. Alfréd

Magazin

Akire büszkék lehetünk

Antal Tibor | 2017. szeptember 12. 19:27:13 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

 

Fotók: Keep Swinging Egyesület facebook oldala

 

Mindenki ismeri az:

 

-  egész világ ezen ámul

-  ezt nem hagyhatod ki

-  ilyet még nem láttál

 

- és a hasonló hangzatos című cikkeket, melyeket megnyitva gyorsan kiderül, hogy többnyire  annyira nem is veretes a produkció, csupán szerzői marketingről volt szó, hogy minél többen kattintsanak rá a hírre. Valami hasonlóra gyanakodtunk, amikor a Végig swingelték Budapestet, megőrül értük az internet című bejegyzést láttuk egyre többször megosztva a legnépszerűbb közösségi portálon. Éppen ezért nem is nyitottuk volna meg a Keep Swinging Egyesület:  Swing out Budapest című videóját tartalmazó cikket, ha időközben nem derül ki, hogy az egyik főszereplő Koller Csenge történetesen bajai, és ráadásul ő a Hot Jazz Band zenéjére írt klipp gyártásvezetője is.

 

Középen Koller Csenge

 

Nos, nem bántuk meg. hiszen a  remek légi felvételekkel tarkított videó, melyben  63 táncos, 25 különböző helyszínen szerepel valóban igazi szuper produkció.  Az idei nyáron forgatták hónapokon keresztül, s ez  alatt swing táncokkal töltötték meg a legikonikusabb és leghétköznapibb budapesti látképeket, a végeredmény pedig egyszerre lett szerelmeslevél a városhoz és magukhoz a táncokhoz. 

 

 

Videó:

 

 

"Budapest épp úgy lüktet, ahogyan a swing. Büszkék vagyunk fővárosunkra, legalább annyira, mint a táncokra, amelyeket képviselünk. Szerettük volna a tánc nyelvén megmutatni a város szépségét és dinamizmusát, ezért készítettünk egy videót. Ez lett a Swing Out Budapest."  - szól a közlemény a videó alatt.

 

A kisfilm megtekintése után megkerestük Csengét, hogy mondjon pár szót magáról, és hogy tulajdonképpen hogy is került ő ebbe a történetbe.

 

 

-  Mivel is foglalkozol tulajdonképpen?

 

- A végzettségem jogász, summa cum laude végeztem az ELTÉ-n. Négy és fél évig dolgoztam egy nagy amerikai ügyvédi irodalánc magyar irodájában, de nyár óta a Keep Swinging Egyesületnél dolgozom nem jogi munkakörben. Táncot tanítok, marketinggel és közösségszervezéssel foglalkozom.

 

-  Bajai kötődés?

 

-  Három éves koromban költöztünk Bajára, itt nőttem fel, mindig is Baja marad az igazi otthonom. Alsós koromban ÉZI-s voltam, utána pedig az MNÁMK-ba (Frankel) jártam általános iskolába és gimibe is. Mellette pedig 13 évig jártam a Liszt Ferenc Zeneiskolába, Lovretity Erika hegedű tanítványa vagyok. Egy darabig énekeltem az Ad Libitum Kórusban is és táncoltam a Gemenc Néptáncegyüttesben, valamint 8 évig cserkészkedtem a Mészáros Lázár Cserkész csapatban. Egyetemistaként kerültem Budapestre. Itt is folytattam a néptáncot és a hegedülést, és egyetemi tanulmányaim mellett tagja voltam a Bibó István Szakkollégiumnak is.

 

 
 
- Honnan jött a swing?
 

 

- 2010-ben pont a születésnapomon láttam egy videót, amiben lindy hop-ot táncolnak. Akkor kiposztoltam azt a videót Facebook-ra, azzal, hogy ez a legmenőbb tánc, amit valaha láttam és nekem is meg kell tanulnom! De ez még 5 évet váratott magára… A swing zenéhez és táncokhoz végül 2015-ben kerültem közel, ekkor kezdtem el táncolni a Keep Swinging Egyesületnél. Ekkor már rég dolgoztam és a tánc szuper kikapcsolódás volt munka mellett. Az Egyesület pár tagjával zenekart is alapítottunk, ez lett a Mustard Lips, swing zenét játszunk és én vagyok a hegedűs. Amikor már majd’ minden szabadidőmet a swing töltötte ki, az Egyesület elnöke felajánlotta, hogy dolgozzak is itt. Szóval egy időre felhagytam a jogi pályámmal és most erre koncentrálok. Ez a videó a nyár nagy projektje volt, óriási közösségi összefogásal készült. Az idei ősz nagy durranása pedig az lesz, hogy egy saját jazzklubot is nyitunk, a Kassa Jazz Hajót! Ha Budapesten jártok, térjetek be hozzánk.Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment