2019. augusztus 20. Szt. István

Közélet

Magaspartfal Kőműves Kelemen módjára

Antal Tibor | 2015. október 14. 18:42:43 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szerdán Ikotity István országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót a hétvégi esőzések után leamortizálódott magaspartfalnál.

 

Videó a sajtótájékoztatóról:

 

 

A sajtótájékoztató Magaspartfal Kőműves Kelemen módjára fantázianéven volt meghirdetve.

Mint megtudhattuk az LMP-s honatya azért ezt a címet választotta, mert több hasonlóságot vélt felfedezni a magaspartfal, és Déva várának legendás építése között.

 

A kép tetején látszik, hogy a kerítést is alámosta a víz.

 

Na ezen még jobban.

 

Az egyik ilyen, hogy bár még csak két hete adták át a  Sugovica megújult magaspartját, az a hétvégi nagyobb esőzés miatt már is elkezdett leomlani, mivel nincs megoldva megfelelően a csapadékvíz elvezetés. A partfalból kimosott homokos agyag a Sugovica medrében köt ki - tovább csökkentve a meder mélységét és szélességét.

 

Ez a szervízút széle.

 

A másik hasonlóságot abban látja, hogy itt is beépítettek valamit a munkák során egy szakaszon, de ez nem Kőműves Kelemenné volt, hanem építkezési szemét, fagyökerek, gumiabroncsok. Ezt egy hozzá elküldött augusztusi videófelvétel alapján állítja, amin az látszik, hogy a hajógyári szakasz végén kiástak egy hatalmas gödröt, mellette az említett szemét, majd egy nappal később csak a betemetett gödör látható.

 

Az ominózus videót eljuttatta szerkesztőségünkbe is:

 

 

Ikotity István

 

Így néz ki a szervízút vége.

 

A képviselő a fakadóvíz problémáját is megemlítette.

 

Beszélt még a fakadóvizek  problémájáról, ami ottjártunkor is szivárgott több helyen, annak ellenére hogy már órákkal korábban elállt az eső. Arról is beszélt, hogy az építkezés során annyira tönkretették a teherautók a Szeremlei utca erre használt szakaszát, hogy ott nem kátyúzni kellene, hanem teljes szélességben aszfaltozás lenne szükséges az eredeti állapot helyreállírásához. 130 ezer köbméternyi anyagot szállítottak ezen a kis teherbírású úton - hatalmas teherautók - egy éven át.

 

Ilyen állapotban van a Szeremlei utca. A jelölés alapján valószínű csak kátyúzás várható.

 

Ilyenből is sok van. A szőnyeges fűtelepítés az agyagot is megfogta, nem csak a siklókat múlt héten.

 

Az esővíz a legnagyobb kárt a magaspartfal túlsó végén tette, ám a szervízút mentén végig folyamatosan különböző károsodásokkal találkozhatunk. A főtér alatt viszont viszonylag jó a helyzet.
A képviselő feltette a kérdést, hogy ha az átadás után két héttel ilyen állapotban van a partfal, milyen lesz a kora nyári özönvízszerű esőzések után. Hozzászólok!

Facebook Google +
11
komment