2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Bontják a dombokat a szigetben

Antal Tibor | 2017. Szeptember 11. 16:49:30 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nem rég számoltunk be arról, hogy TAO-s pályázatnak köszönhetően megújult Baján a Petőfi – szigeti úgymond “Bütykös” focipálya, mely alá automata öntözőrendszert is telepítettek és a világítást is kicserélték nagyobb teljesítményűre.

 

Korábbi cikkünk:

http://sugopart.hu/sport/kizoldult-a-palya

 

A pályán azonban még nem indult meg az élet, mivel 60 napig pihentetni kell a gyeptéglákat, így legkorábban szeptember végén lehet rámenni.

 

A környék legjobb pályája lett  a szigeti

 

De addig sem állt meg az élet a szigetben. Pénteken kiszedték a pálya körül a régi vaskerítést, és ma megkezdték a töltés elbontását is a pálya körül.  Mint megtudhattuk, a töltés elbontása már nem a pályázat része, hanem az önkormányzat finanszírozza a munkákat.

 

 

Erre azért van szükség, hogy rendezett legyen a pálya környéke is, nem mellékesen egyfajta mellékhatásként a parlagfű kiirtását is megoldja.  A tervek szerint a héten végeznek is a munkákkal, és a kitermelt földet és homokot a szomszédos rendezvény térre hordják a teherautók, valamint a a Bajai Vízisport Klub új kajak – kenu háza mellé. A rendezvény teret feltöltik, a kajak – kenu háznál szintén az árvízi védelem része lesz.

 

A homokot a szomszédos rendezvény térre hordják

 

Jelenleg a az öltöző felőli oldalon folyik a munka, de szinte teljesen el lesz bontva. Kivétel a szemben lévő beton lelátó. Azt meghagyják, és a tervek szerint később műanyag székek fognak kerülni rá.

 

A beton lelátó marad

 

De nem ez lesz az egyetlen fejlesztés a pálya körül. Mint korábban szintén írtunk róla, a LUA pályázata is sikeresnek bizonyult, így az öltözőépületet hamarosan nem csak felújítják, de ki is lesz bővítve. A fejlesztés becsült értéke 150 millió forint, amiből 70% TAO-s pénz aránya.

 

Korábbi cikkünk:

http://sugopart.hu/sport/nyert-a-szigeti-oltozo-palyazat

 

Egyébként már ma az első nap egyfajta régészeti leletekre is bukkantak a töltés bontása közben, melyek közelebbről megszemlélve talán a pálya körüli egykori reklámok lehetenek.

 

Aki el tudja olvasni a szöveget szóljon


hozzászólok