2024. 18. Alexandra, Erik

Közélet

Most akkor lesz uszoda és élményfürdő vagy nem?

Antal Tibor | 2018. Március 20. 17:25:53 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Tegnap számoltunk be arról, hogy Zsigó Róbert államtitkár, a térség egyéni országgyűlési képviselője, és Fercsák Róbert polgármester sajtótájékoztatót tartott a Bajai Sportuszoda előtt, melyen bejelentették, hogy 50 méteres versenymedencével fog bővülni a Bajai Sportuszoda, amely fel is lesz újítva, és vele szemben egy élményfürdőt fognak kialakítani.

 

Korábbi cikkünk:

https://sugopart.hu/kozelet/uj-uszoda-epul-bajan

 

Az ezzel kapcsolatos cikkekhez rengetegen szóltak hozzá a legnépszerűbb közösségi portálon, főleg egy bajaiakat tömörítő csoportban. Ami meglepő, hogy ismert politikusok is véleményüket fejezték ki a poszt alatt. Az oldal egyik adminisztrátora azonban ma délelőtt kikapcsolta a hozzászólások lehetőségét, az ezzel a témával foglalkozó posztoknál, melyhez hasonlóra nem igazán emlékszünk. 

 

Az indok a következő volt:

 

Forrás: Bajaiak a facebookon csoport

 

Ezzel még nem volt vége, hiszen ma délutánra végül a teljes posztot törölték az összes hozzászólással:

 

Forrás: Bajaiak a facebookon csoport

 

Talán a tüzet az is csiholta, hogy egy politikai kampánnyal nem foglalkozó csoportba egy Fidesz közeli portál tulajdonosa posztolta a saját cikkét, mely  előbb megjelent, mint a városi médiumok hírei, vagy mint ahogy Zsigó Róbert saját oldalán beszámolt róla. Így akár kampánycélokra is használhatták a bajai csoportot, ami nem túl etikus. 

 

A hozzászólásokról annyit, hogy természetesen sokan voltak, akik fenntartások nélkül örültek a hírnek, mások viszont szkeptikusok álltak hozzá, és csak választási fogásnak tartották az egészet, mivel korábban már többször be lett jelentve  a Bajai Sportuszoda 50 méteres versenymedencével való kibővítése, amiből végül nem lett semmi. Egyik olvasónk, Lovretity Zoltán pedig az ilyen, és ehhez hasonló sokak által várt, vagy óhajtott fejlesztések (mozi, színház, élményfürdő) fenntartásával, gazdaságos üzemeltetésével kapcsolatos gondolatait osztotta meg velünk. A linkre kattintva olvasható a cikk. 

 

 

 Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Nos, olvasónk gondolataival nem kívánunk vitatkozni, viszont a tegnapi bejelentés óta megjelent a Magyar Közlöny 2018. március 19-i 38. számában az a kormányhatározat, mely a bajai sportuszoda és élményfürdő fejlesztéséhez szükséges két intézkedést tartalmazza. Ezek alapján a kormány ugyan egyetért a bajai sportuszoda és élményfürdő fejlesztésével, de odaítélt támogatásról nem beszél, hanem felszólítja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy előbb vizsgálja meg a beruházás megvalósításának feltételeit. Ennek határidejét 2018. szeptember 30-ban szabta meg.

 

A Magyar Közlönyben megjelent határozat:

 

Forrás:www.magyarkozlony.hu

 

 

Tehát végleges döntés várhatóan 2018. szeptember 30. után lesz arról, hogy bővül-e az uszoda, és lesz-e élményfürdő Baján a Petőfi – szigetben. Addig senki ne bízza el magát, sőt egyes korábbi és jelenlegi országgyűlési képviselő véleménye szerint is  ez a pályázat elutasítását jelenti.

 

Önök ezek után mit gondolnak? 

 

 

 

 

 


hozzászólok