2023. Október 2. Petra

Közélet

Új uszoda épül Baján?

Antal Tibor | 2018. Március 19. 18:12:32 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A látványterv Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Ma sajtótájékoztatón jelentette be Zsigó Róbert és Fercsák Róbert, hogy új sportuszoda és élményfürdő fog épülni Baján a Petőfi – szigeten. Az ezzel kapcsolatos terveket szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt mutatták be a várospolitikai fórumon, a Hajós Építész Iroda facebook oldalára pedig tavaly júniusban kerültek fel.

 

Az uszodát bővítenék, az  élményfürdő a jelenlegi uszodával szemben kapna helyet.

 

Az akkori tervekben kültéri élményfürdő medencék, bébi- és gyermekmedence, hullámmedence, csúszdamedence, strandmedence és úszómedence is szerepelt. Valamint a beltéri részlegbe szintén bébi- és gyermekmedencét, élménymedencét és ülőmedencét is terveztek.

 

Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Összességében ez a második nagyobb bejelentés így a kampányidőszakban, hiszen mint korábban beszámoltunk róla a Jelky teret 1.5 milliárd forint kormányzati támogatásból fogják felújítani. Az új uszoda és az élményfürdő is elméletileg kormányzati forrásból fog megvalósulni 12 milliárd forintból, de hogy mikor, erről még nincs információnk.

 

Helyenként ilyen állapotok vannak most a Bajai Sportuszodában ami szintén fel lesz újítva Forrás:facebook

 

Egy új fedett 50 méteres versenymedence a jelenlegi uszoda mögött lesz kialakítva. Egyébként egy 50 méteres medence építését már a 2006 és 2010 közötti ciklusban is bejelentettek, amikor Kiss László akkori úszó szövetségi kapitány Baján járt. Akkor sajnos abból nem lett semmi, pedig eléggé zsúfolt délutánonként a 25 méteres medence. Így csak bízhatunk, hogy ezek a  tervek végre megvalósulnak.

 

Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

 Kérdés még, hogy milyen víz fog folyni az új létesítményekben. A választásokig még közel 3 hét van hátra, ki tudja addig lehet az ivóvízhálózat teljes rekonstrukcióját is bejelentik. Erre azért nem sok remény van, mert hatalmas összegről lenne szó, de tény és való hogy ezekben a hetekben a politikusok általában kicsit jobban csipkedik magukat.

 

Forrás: Hajós Építész Iroda facebook oldala

 

Frissítés:

 

Megkerestük a Bajai Spartacus SC úszóedzőjét Pass Ferencet, hogy mit szól a hírhez:

 

– Nagyon örülünk neki! 10 éve ígérgetik az 50 méteres medencét ami nekünk kimondottan fontos lenne, ha jól tudom ez a harmadik nekifutás. De ilyen előrehaladott tervek még nem voltak, reméljük hogy ez végre megvalósul. Várjuk a szalagvágást!

 

 

 

 

 

 

 
hozzászólok