2020. 31. Angéla

Közélet

Forgalmi korlátozások lesznek

www.bajaionkormanyzat.hu nyomán | 2019. Június 07. 23:00:41 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bányainál lévő körforgalmi szökőkút látványterve

 

Baja város önkormányzatának beruházában az Aktív Kft kivitelezésében az Árpád téren és a Köztársaság téren a távolsági buszmegállónál lévő körforgalmakban szökőkút kialakítási munkálatok kezdődtek meg az elmúlt hetekben. Ezzel kapcsolatban forgalmi korlátozások fognak életbe lépni a közeljövőben.

 

Az Ápád téren eltűnt az amúgy népszerű Baja felirat

 

Az Árpád téren június 11-től (kedd) a körforgalom a Bajcsy – Zsilinszky Endre utca – Szentháromság téri irány lezárásra kerül, és váltakozó  kétirányú forgalmi rend lép érvénybe jelzőlámpás forgalomirányítással. Emiatt a Kazinczy Ferenc utcából  (a  bíróság felől) a Szentháromság tér irányában nem lehet közlekedni

 

Hajó, ha nem jó ilyen vitorlás fogja díszíteni az Árpád teret

 

A Köztársaság téren június 17-től (hétfő) a körforgalomban a Szegedi út a vasúti átjáró – Jelky András téri irányban lezárásra kerül, és váltakozó  kétirányú forgalmi rend lép érvénybe jelzőlámpás forgalomirányítással.A körforgalomból a Kolozsvár utcába nem lehet behajtani.A Kolozsvár és Újvidék utcák forgalmi rendje megváltozik, a Bezerédi Pál utcából a Köztársaság tér irányába lesznek egyirányúak.

 

A 112 jelű helyi autóbusz járat Bácska téri megállója ideiglenesen megszűnik, a járat megállója a Dózsa György út 13 szám alá (Zeneiskolával szemben) kerül áthelyezésre.

 

Az önkormányzat és a kivitelető és a lakosság szíves megértését és türelmét.- írta  az önkormányzat honlapja.

 

A két beruházás látványterveit a 2018. áprilisi várospolitikai fórumon mutatták be a nagyközönségnek, akkor 2018. második felére tervezték a kivitelezést, aminél azért bő fél évvel később valósulnak meg a projectek. A korábbi hírek szerint a két körforgalmi szökőkút megvalósítására összesen 80 millió forintot biztosít a kormány, de azóta már nagyobb összeg is elhangzott valahol a beruházás teljes költségeként.

 

 

hozzászólok