2021. 21. Ágnes

Közélet

Megújult utak és községháza

www.baja.hu | 2019. Július 25. 10:41:36 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A Szabadság téri épület rehabilitációja a vidékfejlesztési program keretében településképet meghatározó épületek felújítására kiírt pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg – tájékoztatott Bögi István polgármester. – A község 36 millió forintos támogatást nyert, ehhez tettünk hozzá 7 millió forint önrészt. A megújulás fontos volt az utcakép szempontjából is, de a legfőbb kitűzött cél az energetikai hatékonyság növelése, a minél gazdaságosabb üzemeltetés, valamint a kényelmes ügyintézés és munkakörülmények megteremtése. Új nyílászárókat kapott az épület, megtörtént a homlokzat- és födémszigetelés, valamint teljesen automatizált biomassza apríték kazánt szereltünk be, amelyhez az aprítékot az önkormányzat közfoglalkoztatási programban állítja elő. Elöregedő község lévén, különösen fontos, hogy megvalósítottuk az akadálymentes megközelítést – sorolta a településvezető. Hozzátette: az elmúlt másfél év során a faluban mintegy 4,5 km-es útszakasz újulhatott meg, ennek következtében Nagybaracska belterületén minden egyes ingatlant valamilyen burkolt útvonalon lehet megközelíteni.

 

 

– Adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok számára elkülönített forrásból valósult meg az útfelújítási programunk, amely összesen 12 utcát érintett. Hatezer négyzetméteren, tíz utcában új útalap készült, mart aszfaltburkolat került az útpályákra, valamint a központban háromezer négyzetméteren meleg aszfaltos útpályák készültek – ismertette a polgármester. A jövőben újabb fejlesztések is várhatók: TOP-os forrásból elkészül az iskola, az óvoda és a művelődési ház energetikai rehabilitációja, 220 millió forintos költséggel, a füzesi üdülőterületen pedig turisták számára terveznek fogadó épületet.

 

 

Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: 2010 óta a kormány több intézkedést is foganatosított, amelyek élők mindennapjait hivatottak megkönnyíteni. – Különféle pályázatoknak köszönhetően a választókerület több településén orvosi rendelőket, önkormányzati épületet, művelődési házakat, védőnői szolgálatot tudtunk felújítani. Ebbe a sorba illeszkednek a baracskai beruházások is: a községháza működtetése, fenntartása olcsóbb lesz, a körülmények pedig sokkal kedvezőbbek – értékelte a honatya, aki Bögi István polgármesterrel együtt vágta át a nemzeti színű szalagokat, további közös sikereket kívánva.
 
 


hozzászólok