2024. 19. Emma

Sport

Kubai bokszoló Baján

Antal Tibor | 2019. Július 24. 21:00:52 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Torres Marin Ericles személyében egy kubai bokszoló edz Baján a Felsővárosi Ökölvívó SE-vel. Hogy ez miért is nagy szó, azt úgy tudnánk elmagyarázni, hogy a kubai bokszolók olyanok, mint a magyar vízilabdások. Erik egyébként Magyarországon Bonyhádon él családjával, 80 kg-os, és nagy motivációt jelent számára, hogy négyszeres országos bajnokunkkal  Gálos Rolanddal készülhet közösen.

 

 

Erik a profi karrier felé kacsintgat, Gálos Rolandra azonban még az  amatőrök között várnak nagy feladatok. Először is le kellett fogynia 60 kg-ról 57-re, mivel az olimpián törölték a 60 kg-os súlycsoportot, és annak ellenére ezt egész jól abszolválta, hogy előtte sem volt egy dundi gyerek.

 

Gálos Roland kénytelen volt fogyni

 

Hamarosan Kőszegen fog ringbe szállni, majd szeptemberben az oroszországi világbajnokság következik, már ha sikerül beverekednie magát a keretbe az új súlycsoportban. Érdekesség, hogy a VB egyébként még nem kvalifikál az olimpiára, hanem a kvalifikációs küzdelmek csak jövőre kezdődnek, és lehet, hogy csak kontinensenként egy verseny lesz. Hogy tovább elemezgessük az ötkarikás játékokra való kijutás nehézségét, Európából súlycsoportonként csak négyen lehetnek majd ott Tokióban.

 

A mai edzés résztvevői

 

Bokszolóink egyébként a nagy meleg ellenére napi két edzéssel készülnek, lazításként pedig péntek este egy nem kézműves sörfesztivál is lesz a Gálosok otthonában, melyen 24 zömében bokszoló fog részt venni, úgyhogy ütős bulinak ígérkezik.

hozzászólok