2020. 5. Fatime

Közélet

Megújult a Szentistváni Iskola

Baja Város Önkormányzat | 2019. Január 24. 18:11:55 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

FELÚJÍTOTT ISKOLÁBAN A GYERMEKEK A BAJAI SZENTISTVÁNI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Baja Város Önkormányzat tulajdonában lévő kettő épület komplex energetikai kivitelezése zárult le 2018. december 14-én a megújuló erőforrások hasznosítása mellett. A fejlesztésre az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című, TOP-3.2.1-15-BK1-2016-00010 (Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése) kódszámú projekt keretében elnyert 141,41 millió forint vissza nem térítendő támogatásból került sor.

 

A fejlesztés eredményeképpen az elavult és korszerűtlen, továbbá nem energiahatékony rendszerek korszerűsítésére került sor, így az energiahatékonyság növelését, széndioxid-kibocsátás csökkentését eredményező, költséghatékony beruházás valósult meg.

 

A Bajai Szentistváni Általános Iskola „A” épületében (Baja, Dózsa György út 131.) és a tornacsarnokban megtörtént a meglévő külső nyílászárók cseréje hőszigetelt fa ablakokra és ajtókra, a meglévő fűtési rendszerek korszerűsítése, ezen belül: időjárás-követő szabályozással üzemelő kondenzációs gázkazánt telepítettek, termosztatikus szelepekkel felszerelt acéllemez lapradiátorokat helyeztek el és a melegvíz rendszer korszerűsítésére került sor indirekt tároló telepítése révén a kazánházban.

 

A Bajai Szentistváni Általános Iskola „B” épületében (Baja, Dózsa György út 133.) a meglévő külső nyílászárókat kicserélték hőszigetelt fa ablakokra és ajtókra, hőszigetelték a padlásfödémet és a pincefödémet, illetve a meglévő fűtési rendszereket korszerűsítették, ezen belül időjárás-követő szabályozással üzemelő kondenzációs gázkazán telepítettek és termosztatikus szelepekkel felszerelt acéllemez lapradiátorokat helyeztek el.

 

A projektről további információt a www.bajaionkormanyzat.hu oldalon olvashatnak.
Bővebb információ kérhető: +36-79/527-186
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés előirányzataiból történő finanszírozással.

 

 

 


hozzászólok