2020. 27. Hella

Közélet

Mikor épül meg a Baját elkerülő út befejező szakasza?

Antal Tibor | 2019. Január 25. 16:08:15 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

“A várost délről elkerülő új út építéséről és az 51-es számú főút rehabilitációjáról Fercsák Róbert polgármester részvételével a fejlesztési folyamat részeként csütörtök délelőtt egyeztetés zajlott a bajai városházán.” – olvashattuk csütörtökön a város honlapján. Ezzel kapcsolatban fordultunk kérdésekkel Putnik Tamáshoz, a város szóvívőjéhez, hogy valamit megtudjunk arról, hogy  mire jutottak az egyeztetés során. Várható az hogy végre el fog készülni a Baját elkerülő út befejező szakasza, és ha igen akkor körülbelül mikor, melyik évben.

 

 

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRT honlapján már tavaly óta fent van ez a terv

 

 

A szóvivő válasza:

 

 

NYILATKOZAT

 

 

A NIF Zrt. megbízásából a Flavus Mérnökiroda Kft. – Bokút-Terv Kft. konzorcium készíti a Baja déli elkerülő út tanulmánytervi tervkorszerűségi felülvizsgálatát, valamint az 51-es számú főút Baja-Zombor közötti szakasz 11,5 tonnára történő megerősítésének és a kapcsolódó párhuzamos kerékpáros közlekedési létesítményeknek az engedélyezési terveit. A tárgyi felújítással kapcsolatban 2019.01.24-én a bajai városházán tartottak egyeztető tárgyalást.

 

Az egyeztetés során általánosan ismertették a tervezési feladatot, valamint tájékozódtak az érintett területeken tervezett egyéb önkormányzati, közüzemi és magán beruházásokról, csatlakozó fejlesztésekről, kész tervekről.

 

Jelenleg a tervezés folyamata zajlik, a beruházás menetéről és a fejleményekről folyamatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

 

Baja, 2019.01.25.

 

 

 

 

Putnik Tamás

városházi szóvivő

Polgármesteri Kabinetiroda

 

 

Tehát az építkezés megkezdéséről vagy annak várható időpontjáról egyelőre még nem esett szó, csak a tervekről. Jelen helyzetben aki észak – déli (vagy fordítva) irányba szeretne közlekedni, mondjuk a példa kedvéért Érsekcsanádról Bátmonostorra, az csak a Bokodi útig tud menni a várost elkerülve, utána vissza kell jönnie a Lőkert sorig, majd a Szabadság úton és a Kálmán király utcában  való kacskaringózás után elérve időt vesztve az 51-es belterületi szakaszát (Monostori út) jelentősen megnövelve ezek forgalmát, levegő és hangszennyezettségét. Az elkerülő úton az utolsó szakaszt 2009-ben adták át, azóta várunk a Bokodi út, a Vaskúti út, és a Monostori út összeköttetésére. Ha ez egyszer végre valaha elkészül akkor fellélegezhet a város, a terv többi része (11.5 tonnás megerősítés és kerékpárút Zomborig) már csak hab lenne a tortán. Bár az általunk facebook oldalunkon tavaly meghirdetett szavazás eredménye szerint az 55-ös út Baja és Pörböly közötti szakaszának kiszélesítését jobban várják olvasóink.

 

 

Tavalyi facebook szavazásunk

 

 

­

hozzászólok