2020. 29. Magdolna

Közélet

Ők a tegnapi nap hősei

Antal Tibor | 2019. Január 24. 16:42:09 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mint tegnap beszámoltunk róla, szerdán estefelé egy férfi esett a vízbe Baján a Sugovica – hídról, akit szerencsésen kimentettek.A hozzászólásokból kiderült, hogy a nap hőse Kling József, és  diákjai a Radnóti Miklós Kollégiumból, így ma megkerestük a tanár urat, hogy mesélje el a részleteket.

 

Kling József tanár úr

 

– Egy türrös tanárnő Csáky Judit rohant be hozzánk este fél nyolc körül, hogy a fia egy embert látott a vízbe esni a Sugovica-hídról, és hogy segítsünk a megmentésében. A tanítványaimnak odaadtam a kötélhúzó kötelet, akik a partra rohantak vele. Én ott értem utol őket. A híd a latti sétányon már vagy 15-en gyülekeztek, és bár a kötelet odakötötték a korláthoz, nagy volt a tanácstalanság. Senki sem mert lemenni, mert a havas rézsű nagyon csúszósnak, balesetveszélyesnek látszott. Gyorsan kellett cselekedni,  így a kötélbe kapaszkodva leereszkedtem a vízpartra. Szerencsére csak pár méterre volt a pórul járt a parttól, így csupán térdig kellett ruhában begyalogoljak a Sugóba, hogy kihúzzam. A jelenlévők szerint legalább 10 percet töltött a hideg vízben. Ezután lejött mellém szintén a kommandós módszerrel egy tanítványom, Fekete Dominik, aki segítségével a kötélhez erősítettük a férfit. Majd hat diákom segítségével felhúztuk a sétányra, úgy hogy közben Dominikkal támogattuk. Mire felértünk, már a tűzoltók is megérkeztek, akik átvették a sérült ápolását, megszabadították vizes ruháitól, és pokrócokkal takarták be, a mentők kiérkezéséig, akik elszállították. – számolt be az esetről a tanár úr.

 

A Sugó – híd Petőfi – szigeti oldalán húzták ki a férfit (korábbi kép)

 

Az elsődleges információk szerint sérülés szerncsére nem történt, azóta több információt nem kaptunk

 

A mentésben részt vevő diákok névsora:

Fekete Dominik  BSZC Jelky, Szörényi Patrik Bereczki, Anka Levente Bereczki, Kásler Dávid Bereczki, Vég Krisztofer BSZC Bányai, Rigó István BSZC  Jelky, Seress Attila BSZC Jelky, Mindannyian a BSZC Radnóti Miklós Kollégiumának diákjai

 

Gratulálunk a bátor cselekedetért a tanár úrnak és diákjainak!

 

 

 

 

 


hozzászólok