2020. 25. Orbán

Közélet

Havazás,hófúvás!

Varga Gergő | 2019. Január 23. 20:01:37 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Nincs megállás ami a mediterrán ciklonokat illeti. Alíg vonult el az egyik légörvény, de már alakul a következő a Földközi-tenger nyugati medencéjében, mely csütörtök estétől fokozatosan megközelíti az országot.

 

A csütörtök esti órákban dél, délkelet felől havazás kezdődik, de a csapadék mennyisége még bizonytalan. Optimistább számítások szerint akár újabb 5-10 cm friss hó is hullhat Bács-Kiskun megye legdélebbi területein.
Az északnyugati légmozgás pénteken a nap második felében már fokozatosan megerősödik, sőt szombatra virradó éjszaka 1-1 viharos széllökés is előfordulhat, mely komoly hófúvásokat eredményezhet. Szombat reggelre nehézzé válhat a közlekedés, főleg Bács – Kiskun megye délnyugati felében. Olvadás ekkor nem valószínű, így a porhavat könnyedén hordja majd a szél. A nyugat-kelet irányú főutakon vezessünk óvatosan, de ha a helyzet úgy kívánja akkor ne is induljunk útnak, ha nincs halaszthatatlan dolgunk!

 

Frissítés:

 

Csütörtök reggeltől újabb komoly havazás kezdődik, péntek estétől erős hófúvások!

Változtak az előrejelzések az utolsó pillanatokban a ciklon érkezése előtt. Délkelet felől a hajnali,reggeli órákban megvastagszik a felhőzet és a reggeli óráktól erősödő havazás kezdődik, mely csak holnap éjszaka és péntekre virradóan gyengül jelentősen,majd hagyja el térségünket. Jelentős mennyiségű 10-15 cm körüli,friss porhó hullhat.Az északnyugati szelet péntek délutántól erős,éjjel már viharos lökések is kísérhetik,így erős hófúvások is létrejöhetnek! Többfelé akár fél méteres hótorlaszokat emelhet a szél szombat reggelig.
A péntek estétől szombat késő reggelig terjedő időszakban csak halaszthatatlan dolog esetén induljunk útnak!

 

 

 


hozzászólok