2020. Október 22. Előd

Közélet

Megújult a polgármesteri hivatal és az óvoda

Bács-Kiskun Megyei Önkormányza | 2018. November 30. 18:35:01 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

TOP-3.2.1-15-BK1-2016-00032– Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése –

Energiahatékonyság növelése Nemesnádudvar közintézményeiben

Projektzárás

 2018. november 30.

 

 

Nemesnádudvar Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-3.2.1-15 azonosítószámú, önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra. A projekt keretében 97 485 041 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból újult meg a polgármesteri hivatal és az óvoda energetikai rendszere.

 

 

 

Nemesnádudvar önkormányzati fenntartású épületeinek fűtése mindezidáig komoly költségekkel járt, melynek mérséklését célozta meg a fenti projekt. A Polgármesteri Hivatal zárófödémjét 20 cm vastag szigeteléssel látták el, a meglévő régi gázkazánt pedig korszerű Viessmann Vitodens 200-W típusú 35 kW névleges teljesítményű kondenzációs fali kazánra cserélték le.

 

 

Az épületben található hőleadók szabályozhatóságával is növelték a fűtési rendszer hatékonyságát. Az óvoda homlokzatát 16 cm-es, a zárófödémet 20 cm vastag szigeteléssel fedték be. Az itt található gázkazánt szintén korszerű Viessmann Vitodens 100-W típusú 35 kW névleges teljesítményű kondenzációs fali kazánra cserélték, és az épületben található hőleadókat ugyancsak szabályozhatóvá tették. Az akadálymentesítés mindkét épületet esetében megtörtént.

 

 

A jövőben Nemesnádudvaron mind a polgármesteri hivatal, mint az óvoda energiatakarékosan és környezetkímélő módon tud működni. 

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 keretében európai uniós támogatással valósult meg.

 

Bővebb információ: http://www.nemesnadudvar.hu/

 

 

 

 


hozzászólok