2024. 28. Hajnalka

Sport

Hosszú Katinka nyolc számban indul a rövidpályás úszó vb-n

MTI | 2018. November 29. 17:54:04 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

    A 25 méteres medencében 13-szoros vb-aranyérmes magyar sztár szerdán a Duna Arénában tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a két évvel ezelőtti vb-hez képest négy számmal kevesebbet vállal a kínai Hangcsouban, a gyorsúszó számokban nem nevezett.

 

    Hosszú és edzője, Petrov Árpád a nyáron kezdték meg a közös munkát, s azt tervezték, hogy a glasgow-i Európa-bajnokságot követően lefaragnak a 29 éves sportoló korábbi “hihetetlen” mennyiségű munkájából, ám nem jártak sikerrel. Hosszú szavai szerint ugyanis hiába próbálta adott esetben növelni a tréningek intenzitását és erejét azok hosszának rövidítése érdekében, a szervezete rövid időn belül ehhez is hozzászokott, ezért gyakorlatilag újra ugyanannyit kellett dolgoznia, mint korábban.
    Az általa elmondottakat bizonyítja, hogy szerdán napi edzésprogramja hatodik órájában találkozott a sajtó képviselőivel, akiknek arról is beszámolt, hogy gyorsan megtalálták a közös hangot új trénerével – aki júliusban lett az edzője, s vette át korábbi edző férje, Shane Tusup feladatait -, többek között ennek is köszönhető, hogy az időeredményei is lassan közelítenek a legjobb formájában elértekhez. Hozzátette, természetesen az a célja, hogy a tokiói olimpiáig egyre közelebb kerüljön saját maga legjobbjaihoz, így többek között a 400 és 200 méter vegyes világcsúcsához, amihez – mint mondta – kőkemény munkára van szükség. Kiemelte ugyanakkor, hogy állóképességben, munkabírásban jó formában érzi magát, s a regenerációja sem lassult le.
    Zárásként Hosszú az éppen szerdán megjelent sajtóhírre is reagált, nevetve megjegyezve, hogy ha valóban Budapesten lesz a 2025-ös vizes világbajnokság, elképzelhető, hogy valamelyik számban még rajthoz áll.
    Az idei rövidpályás vb december 11-én rajtol Hangcsouban.

 

 

 


hozzászólok