2020. November 23. Kelemen, Klementina

Közélet

Újdonságok a város ünnepi díszítésében

Antal Tibor | 2018. November 29. 17:20:57 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Gőzerővel zajlik a belváros ünnepi díszítése. A karácsonyfa már hétfőn a helyére került, a betlehemet tegnap rendezték be a Tóth Kálmán téren, ma pedig az óriás adventi koszorú is elkészült (A bereczkis diákok munkája) a Szentháromság téren, és a hóember is elfoglalta megszokott helyét az Árpád – téri körforgóban.

 

 

 

Tavalyhoz hasonlóan feldíszítették a Tóth Kálmán téri csobogót is, és a szomszédságában kapott helyet a világító gömb és gúla. Ezekhez hasonló stílusú új elem egy nagy ajándékcsomag a Sétáló utcában, valamint az Árpád – téri kutat is befonták fényfűzérrel. Sajnos még csak nappali képünk van róla, akinek van már olyan is amin működik, az nyugodtan küldje el nekünk.

 

 

Újdonság még a Sétáló utcában a raklapból készült utcabútorok, de a régi elemek közül a feldíszített szán, és a fényképező fal sem hiányzik.

 

Raklap bútorok a Sétáló utcában

 

Persze az utóbbi évek kommentjeiből tudjuk, hogy mind ezt a pénzt akár lélegeztető gépekre és más fontos dolgokra is lehetett volna küldeni, de mint a világ legtöbb városa, talán Baja is megengedhet magának egy kis ünnepi hangulatot. Az adventi vádsár egyébként vasárnap kezdődik. Az első gyertyát 17 óra után gyújtják meg az óriás koszorún.

 

Az ajándék doboz

 

A Karácsonyi vásár programja: itt

 

A fényképező fal

 

Tóth Kálmán téri csobogó

 

A szán

 

Nyitva van az aranykapu

 

Részlet a betlehemből

 

 

hozzászólok