2018. december 13. Luca

Közélet

Két körforgalomban is szökőkút épül

Antal Tibor | 2018. február 22. 12:20:47 | Utolsó frissítés: 10 hónapja

 

2017. október 5-én számoltunk be egy másik bajai portál információra hivatkozva, hogy egy kormányhatározatnak (korábban sikeres pályázatot írtunk amit ezennel javítunk) köszönhetően 80 millió forintból két bajai körforgalom közepén is szökőkút épülhet.

 

Korábbi cikkünk:

https://sugopart.hu/kozelet/biztos-hogy-erre-van-szuksege-varosunknak-5202

 

Akkor nagy felháborodás lett az ügyből, hiszen az információ nem volt teljeskörű, és ez miatt félreérthető volt számunkra is. A hír Szegedi úti és az Árpád téri körforgalmat jelölte meg, és ezen nagyon megdöbbentünk, hiszen a "Bográcsos" körforgalom kis túlzásokkal Baja egyik jelképé vált, és emellett az Árpád téri is önmagában tetszetős.

 

A "Bográcsos" körforgalom marad

 

Nos ezzel kapcsolatban részben megnyugtató válaszokat találtunk, a város tegnap elfogadott 2018-as költségvetésében. Először is ami a banánhéj volt, hogy a Szegedi úton nemcsak egy körforgalom található, hanem kettő, és a tervezett szökőkút nem kint a bogrács helyére, hanem a Szegedi út - Czirfusz utca kereszteződéséhez, a távolsági buszmegállóhoz lesz megépítve, ahol eddig csak a karácsonyi ünnepekkor szerepelt látványos díszítés.

 

A Czirfusz utca - Szegedi út kereszteződésében szökőkút fog épülni

 

A másik helye valóban az Árpád tér lesz, ami köztünk szólva eddig is stílusos volt. Az átépítéssel majd meglátjuk milyen lesz.

 

Az Árpád téren csak remélni tudjuk, hogy a Baja felirat is megmarad

 

Egyébként van már a városnak olyan körforgalma, melynek a középpontjában szökőkút van, méghozzá az 51-es északi bejáratánál. Apró szépséghiba, hogy évek óta nem működik. Mint ahogy a Szentháromság téri csobogó sem, de ennek átépítésére 46 millió forintot tartalmaz az idei költségvetés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment