2021. 3. Kornélia

Közélet

Körforgalom a Kálváriánál?

Antal Tibor | 2018. Feburár 22. 16:57:51 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A város nem a legegyszerűbb útkereszteződései közé  tartozik az a csomópont, amit a Rókus utca – Damjanich utca kereszteződése alkot, hiszen pár méterrel arrébb ide csatlakozik a Kálvária utca forgalma is. Aki erre közlekedik tudja: a két egymást követő Stop táblánál könnyen dugó keletkezik csúcsforgalomban, pláne hogy a Baja és déli vonzáskörzete  (Vaskút, Bátmonostor és Szeremle irányában) közlekedő menetrendszerinti  távolsági buszok  is a Rókus utca – Damjanich utca útvonalon járnak.

 

Ennyire van egymástól a két Stop tábla

 

Erre lehetne megoldás egy olyan körforgalom, ami a két egymás melletti kereszteződésből gyakorlatilag egyet tudna csinálni. Ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a város szerdán elfogadott költségvetésében a városfejlesztés működési kiadásai között szerepel az adott helyszínen a körforgalom megtervezése.

 

 

Ez annyit jelent, hogy a tervek idén el fognak készülni, és ha később lesz esetleg ezzel kapcsolatos pályázat, akkor az önkormányzat lehetőségei szerint fog rá pályázni. Szintén a városfejlesztés működési kiadásai között szerepel a Petőfi – szigeti híd felújítási tervének elkészítése, valamint a Ferences rendház felújításának előzetes megvalósíthatósági tervének elkészítése is.

 

 

 


hozzászólok