2019. December 16. Aletta, Etelka

Közélet

Ilyen lesz a Gemenc játszótér

Antal Tibor | 2019. Augusztus 09. 22:23:23 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Mint július 11-én beszámoltunk róla, megkezdték a Petőfi – szigeti nagy játszótér bővítését, mely a Gemenc Játszótér és Sportpark nevet fogja viselni. Az új kulturális és közösségi tér fejlesztése 24,35 millió forint összegben az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alap nem visszatérítendő támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A támogatás nem visszatérítendő.

 

 

“Gemenc szimbólumainak, értékeinek, jellegzetességeinek, illetve a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sajátos motívumainak felhasználásával emeli be a projekt Gemencet Baja szívébe, mint a város környékének egyik legkiemelkedőbb és legtöbbet látogatott természeti látványosságát. A fejlesztés fő célja, hogy az ide látogató gyermekek, fiatalok, családok számára lehetőséget biztosítson aktív szabadidős tevékenységre. Fontos cél az is, hogy az új játszópark a természet megismerésére, szeretetére interaktívan módon, játszva tanítson.” – fogalmazott akkor közleményében a Gemenc Zrt.

 

 

Azóta eltelt közel egy hónap, és mint a képek is mutatják, kezd körvonalazódni hogy is fog kinézni az új játszótér. Van egy betonozott rész, ahová hintákat és forgót fognak elhelyezni, a betonra meg még gondoljuk homok fog kerülni.

 

 

A játszótéren eddig is megtalálható csúszdás mozdonyt áthelyezték, és hozzá két vagont építettek. Mellette egy állomásépület található.

 

Feltehetően Kanizsára megy

 

Aztán homokban vannak faoszlopok. Ha valaki tudja ez mi lesz pontosan, az küldje el a megfejtést.

 

 

A játszótér elemeit még nem lehet használni. ki is van írva, hogy munkaterület. Ennek ellenére ma is többen nem bírtak ellenállni a csábításnak. Kérjük a szülőket, hogy ne engedjék gyermeküket a területre, amíg a tiltó tábla kint van.

 

 

 

 


hozzászólok