2019. November 19. Erzsébet, Elizabet

Kékfény

Információs pontok a bűnmegelőzésért

www.police.hu | 2019. Augusztus 09. 10:18:45 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács egyedi támogatásával a Pusztán Hatan – Újratöltve, avagy hat megye rendőrségi összefogása az alföldi külterületeken és tanyákon élők biztonságáért című projekt – a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság koordinálásával – a héten továbbfolytatódott Bács-Kiskun megyében. A kedvezményezett települések listáját tartalmazó, a 2019. július 5-i 118. számú Magyar Közlönyben megjelent Kormányhatározat alapján a megyei főkapitányság osztályvezetője 2019. augusztus 7-én újabb három településén adott át úgynevezett bűnmegelőzési információs pontot. Az életnagyságú rendőr makettek felállítási helyeit a települések vezetőinek véleménye alapján választották ki a lakosság által leggyakrabban látogatott közösségi terek közül.

 

 

Az 1400 lélekszámú Kunbaján, a község élelmiszerboltjában helyezték el a prevenciós információkkal feltöltött makettet.

Sükösdön a Művelődési Ház képviselői fogadták az átadásra megjelent bűnmegelőzési és rendészeti szakterületek rendőreit. Egyben jelezték, hogy a jövőben a velük egy épülettömbben lévő könyvtárral közösen tervezik a makett hasznosítását a lakosság szélesebb körű elérése érdekében.

 

 

A rendőrségi információs pontok kihelyezése révén a települések lakossága több témában – így a trükkös lopások, a termény- és vegyszerlopások, a személy- és vagyonbiztonság – juthat olyan bűnmegelőzési információkhoz, melyek hatására erősödik önvédelmi mechanizmusuk az egyes bűncselekmények megelőzése érdekében.

 

 

 


hozzászólok