2019. December 15. Valér

Közélet

Jó hír a bicajosoknak

Antal Tibor | 2019. Augusztus 08. 19:56:40 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bográcsos körforgótól nézve

 

A Halfőző Fesztivál után kezdték meg egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően (TOP – 3.1.1-15 – BK1 – 2016 – 00009).a kerékpárút építését a Keleti körút város felőli oldalon, és az akkori tájékoztatóban bemutatott szakasz úgy tűnik elkészült. Így ha lekerülnek a kirakott táblák a Szegedi úti Bográcsos körforgótól a Terrakotta csempecentrum után 90 métere lévő bekötőútig már elkülönítve közlekedhetnek a biciklisek. Valaki persze már ma kipróbálta.

 

A Korsós utcánál a kisebb új szakasz

 

A hogyan továbbról egyelőre nincs információnk, de a korábbi tervekben a Nagy István úti kereszteződésig jelölték az új kerékpárút nyomvonalát. De visszatérve a most elkészülthöz: a Bográcsos körforgótól 275 méter hosszan készült új út, ami rácsatlakozik a korábbi már meglévő szervizútra.

 

A Bográcsos körforgótól nézve

 

Ezt követően két kisebb új szakasz is van a Korsós utcánál, majd az új autókereskedés kavicsos felületénél véget ér az út.

A beruházás kivitelezője az Alisca Bau – Építőipari Zrt. –  Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. Konzorcium.

A Korsós utcánál a hosszabb új szakasz

 

De nemcsak örömteli dolgokat láttunk kerékpáros fronton. A Szegedi út mellett visszatekerve azt tapasztaltuk, hogy bár a kerékpárút hibáit felmérték, a javítások még nem történtek meg, vagy nem mindenhol.

 

A két legnagyobb hibánál inkább oldalt kerülnek a kerekesek

 

A másik nagyobb hiba a Malomhoz közel

 

 

 


hozzászólok