2019. December 10. Judit

Közélet

Hétvégén akár hófúvás is lehet

Varga Gergő | 2019. Január 21. 21:29:35 | Utolsó frissítés: 11 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mediterrán ciklonok érkeznek,kiadós havazásokkal. Péntek és szombat komoly hófúvás esélyei is megjelentek a jelenlegi modellszámításokon,de ez egyelőre még bizonytalan.

Hétfő éjszaka dél felől vastagszik a felhőzet egy mediterrán ciklon hatására,így mérsékelt intenzitású havazás kezdődik.
Holnap napközben fagypont alatti hőmérsékletek mellett egész napos hóesésre lehet készülni,de jellemzően továbbra is mérsékelt,váltakozó intenzitással.
  Kedden késő este,éjszaka aztán dél felől kiterjedt, erős havazás kezdődik. Bács-Kiskun megye déli részén szerda reggelig jelentős,akár 10 cm-t is meghaladó hóvastagság alakulhat ki.

 

Forrás:Időkép.hu


Szerdán napközben átmeneti gyengébb olvadás és csapadékszünet következhet. Délután +2 fok a legvalószínűbb hőmérséklet,megenyhül az idő.
Csütörtökön hasonló hőmérséklet valószínű,mint a szerdai nap folyamán, majd késő estétől nagy bizonytalanság mellett kiterjedt havazás érheti el térségünket, mely pénteken napközben tovább folytatódhat. Péntek estére a megerősödő északnyugati légmozgást már 1-1 viharos széllökés is kísérheti. Nőtt a komolyabb hófúvás esélye, és újabb jelentős mennyiségű hó hullhat, de ez a helyzet még változhat a mediterrán ciklon nehéz előrejelezhetősége miatt.

A jelenlegi számítások szerint szombaton az ország déli felén tovább havazhat. Marad tehát a változatos, hideg téli idő,jelentős havazással.

A péntek – szombatra körvonalazódó időjárási helyzetre még kitérnék a folytatásban.

 

 

 

 


hozzászólok