2020. 27. Hella

Közélet

Hasznos eszközökkel gyarapodtak

www.baja.hu | 2019. Október 10. 17:06:12 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Magyar Falu Program keretében több mint négy és félmillió forint értékben szerezhettek be orvosi eszközöket és felszereléseket egészségügyi intézmények számára, a TOP-os közlekedésfejlesztési pályázaton pedig további összeget nyertek kisgépek beszerzésére.- írta a város honlapja.

 

 

Mindezek átadására október 9-én várták az érdeklődőket a polgármesteri hivatal udvarára. Kovács Antal polgármester köszöntőjében kiemelte: nem olyan rég újult meg a háziorvosi és fogorvosi rendelő, valamint a védőnői szolgálat épülete és bútorzata, most pedig sikerült új számítástechnikai, valamint szakmai eszközöket is beszerezni. Dr. Komáromi Mónika háziorvos ismertetése szerint két EKG-készülékkel (az egyik rendelőben használható, asztali gép, amely nagyon gyorsan készít pontos és precíz felvételt, míg a másik az otthoni sürgősségi ellátást segíti), egy érszűkület vizsgáló doppler készülékkel, valamint új számítógépes rendszerrel gazdagodott a rendelő. Dr. Miklós Éva fogszakorvos az új bútorokért és kisebb, de annál értékesebb kézi műszerekért, míg Sarnyai Judit védőnő az új padokért, polcokért, pelenkázóért, szekrényekért és szkennerért mondott köszönetet.

 

 

A közlekedés fejlesztési pályázat keretében beszerzett kistraktor és a hozzá tartozó adapterek télen a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést, míg a nyári időszakban az árkok tisztítását könnyítik meg, a jövőben szeretnének fűgyűjtős és lombszívó traktorra is pályázni – ismertette a polgármester. Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője elmondta: továbbra is fontos feladat a településeken fejleszteni a közszolgáltatásokat, ugyanakkor örömteli, hogy szükség van bizonyos munkálatok gépesítésére, mivel egyre kevesebb a közmunkás, egyre többeknek sikerül elhelyezkedniük.

A műszerek és eszközök átadása után a csátaljai művelődési házba mentek át a résztvevők: a lakosságot falugyűlésre várták, ahol beszámolót hallhattak az elmúlt öt év eredményeiről és a jövendő terveiről. Ez alkalomból adták át Szalontainé Nagy Márta nyugalmazott védőnőnek a Csátalja községért elismerést is.
 
 
 


hozzászólok