2020. 27. Hella

Közélet

Megújult a rendelő

www.baja.hu | 2019. Október 10. 17:13:21 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Régi terv vált ezzel valóra – ismertette dr. Fridrik Pál háziorvos, aki tizenöt éve rendel a községben, a többnyelvű (magyar, német, horvát) település pácienseihez anyanyelvükön szólva. – Másfél évtizeddel ezelőtt, amikor megkezdtem itt a szolgálatot, rehabilitáltuk az épületet, de már nagyon kellett az újabb fejlesztés. Most a TOP-pályázatnak köszönhetően 50 millió forintból megtörténhetett a nyílászárók és a tető cseréje, a szigetelés, korszerűsítettük az energetikai hálózatot, külső-belső festés, csempézés, akadálymentes bejárat és parkolók kialakítása tette teljessé a felújítási programot, így mostmár valóban kellemes környezetben dolgozhatunk – mondta a háziorvos. Hozzátette: Gara és Bácsszentgyörgy területén az egészségügyi ellátásban évente kb. 19 ezer beteget gondoznak, ez naponta mintegy 60-80 pácienst jelent, míg a téli, influenzás időszakban a napi százat is meghaladhatja a betegek száma.- írta a Baja.hu
 

Garán az orvosi rendelő lett a harmadik olyan, felújított épület – a községháza és a bölcsőde után –, amely megfelel a 21. század elvárásainak – mondta köszöntőjében Faa Béla polgármester, külön kiemelve az energetikai hálózat cseréjének jelentőségét. Hozzátette: az orvosi rendelővel előbb-utóbb mindenki kapcsolatba kerül valamilyen módon, ezért is fontos, hogy betegnek és orvosnak egyaránt megfelelő körülményeket biztosítson.

 

 

Az elmúlt években számtalan egészségügyi beruházás történt a környékbeli településeken – emlékeztetett Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője. – Ezek sosem öncélú fejlesztések, hiszen nagyon fontos, hogy a helyiek megfelelő ellátást kapjanak, és a munkakörülmények is javuljanak. Garán több fejlesztés is megvalósult, de folytatni kell a munkát: hamarosan megkezdődhet a csapadékvíz elvezetése, és új műszerek érkeznek az orvosi rendelőbe és a védőnői szolgálathoz. Van mire büszkének lenni! – összegezte a honatya. A Bács-Kiskun megyei tanács részéről Rausch Sándor alelnök méltatta a közös munkát, amelynek során a megye 118 településén tudtak fejlesztéseket finanszírozni, egyeztetve a vezetőkkel. – A déli határ melletti szakasz nem fejlődik túlzottan dinamikusan, így különösen nagy szükség van arra, hogy megteremtsük az alapvető feltételeket: orvosi rendelőket, csapadékvíz elvezetést, utakat, és ezzel igyekezzünk megtartani a vidéki népességet – ismertette az alelnök, megyezászlót ajándékozva a községnek. A helyi óvodások vidám műsora és az ünnepélyes szalagátvágás után Szűcs Tibor kanonok szentelte fel a kívül-belül megújult épületet.

 

 

 


hozzászólok