2021. 26. Paula, Vanda

Közélet

Gyűlnek a lakatok a hídon

Antal Tibor | 2021. Január 09. 10:46:24 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2021.I.9.

Még 2018. májusában számoltunk be arról, hogy a Türr emlékmű felújításának megkezdése előtt levágják a szerelmes párok által elhelyezett rengeteg lakatot a korlátokról.

Ezt követően a zárszerkezetekért jelentkezni lehetett a kivitelezést elvégző bajai vállalkozónál amit sokan meg is tettek. Azonban ezzel még nincs vége a történetnek, hiszen annak idején a szerelmes párok ígéretet kaptak arra, hogy más városokhoz hasonlóan Baján is lesz valamiféle lakatfal (akkor helyszínként a Türr emlékmű szomszédságáról beszéltek, megoldásként pedig lakatszekrényről) , ahová legálisan fel lehet majd pattintani a szerelmi zálogokat. Azonban ez az ötlet azóta úgy tűnik feledésbe merült. Sem az előző városvezetés, sem a mostani eleddig nem oldotta meg a problémát. Mert probléma azért van a jelenségből, hiszen most például a Petőfi – szigetet, és a Nagy – Pandúr – szigetet összekötő híd a lakatromantika első számú célpontja.

Legalább nem lakatlan a sziget

Mint Széll Pétertől megtudhattuk ezt a problémát a városvezetés is észlelte, a megoldás azonban még várat magára.

– A gyűjtőszekrény létrehozásának szándékáról és milyenségéről nem tudok. Át fogjuk tekinteni a jelenlegi helyzetet, és megnézzük azt, hogy mi lenne a megfelelő megoldás. -tudhattuk meg az alpolgármestertől.

hozzászólok