2021. 3. Kornélia

Közélet

Lehet jelentkezni a lakatokért

Antal Tibor | 2018. Október 12. 19:35:35 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Korábban írtunk róla, hogy a Türr emlékmű felújítása kapcsán eltávolították az évtizedek alatt a korláthoz erősített emléklakatokat. Ez akkor nagy port kavart, mert sokan nem vették jónéven, hogy szerelmük emlékét csak úgy levágták.

 

 

Azóta sokan írtak nekünk is, hogy hogyan kaphatnák vissza a saját lakatjukat, de eddig még nem tudtuk a pontos választ. Most viszont azt az információt kaptuk, hogy előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés után a Grassalkovich utca 3 szám alatt a Preceptum Kft-nél meg lehet keresni. Nem egyszerű feladat, ugyanis több vödörnyi mennyiségről van szó.  Érdeklődni a 0679 420- 195-ös telefonszámon lehet. Információink szerint már többen éltek a lehetőséggel, és sokan távolról tértek haza emiatt.

 

 

Ezzel kapcsolatban egyik olvasónk küldte el történetét, akik párjával szerencsével jártak:

 

– Nem egy bonyolult történet a miénk, csak épp fordítva csináltuk, mint azt szokás. Én bácsbokodi vagyok, a párom pedig bácsborsódi. Tavaly nyáron raktuk ki a lakatunkat a kilátóra, akkor már 6 és fél éve együtt voltunk, s az eljegyzés is már mögöttünk volt.  Amíg mások a tengerentúlra mennek emléket állítani a szerelmüknek, mi ezt megfordítottuk: ezt hagytuk otthon, mint utolsó emlék rólunk, s azután leléptünk végleg az országból. Jó volt tudni, hogy valahol nagyon messze egy lakat őrzi a köteléket köztünk. Ezért is tartottam felháborítónak, hogy ily módon levagdalták őket. Én nem akarok politikát, meg nézeteket belevinni a dologba, de tényleg rosszul esett, hogy mást nem kértem már az országtól, csak hogy ily módon őrizzék az emlékünket, s ezt sem lehetett tiszteletben tartani.

 

A megtalált emlék

 

Mi ennek ellenére jövőre összeházasodunk, és a megcsonkított lakatot is meg fogom javíttatni, s egy másik földrész másik országa őrzi majd meg szerelmünk emlékét.

 

(A pár egyébként az  Egyesült Államokba költözött ki.)

 

 Korábbi cikkünk óta az emlékmű felújítása befejeződött. Most lakatok nincsenek rajta, poloskák viszont annál többen, de ez mondjuk máshol sincs másképp a városban és az országban. Az ígért lakatfal építése azonban még nem kezdődött meg.

 

A Türr emlékművön felirat figyelmeztet mindenkit, hogy ne helyezzenek fel újabb lakatokat

 

 

 

 


hozzászólok