2020. 5. Fatime

Közélet

Mikor lehet fürdeni a Sugóban?

Antal Tibor | 2019. Június 08. 20:31:41 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Május 30-án adta ki az alábbi közleményt Putnik Tamás, a városháza szóvivője:

 

 

KÖZLEMÉNY 

 

Az elmúlt években június 01-én nyitott meg a Sugovicán a szabadstrand. A napokban megtörtént a strand nyitásával kapcsolatos előkészítő munka. A tájékoztató táblákat letakarva kihelyezték a strand területére, azonban a magas vízállás miatt ebben az évben csak később lehet megnyitni a szabadstrandot.

Az árhullám levonulását követően előbb a part és a vízfelület megtisztítása történik meg, a fennakadt és a parton maradt uszadékot gyűjtik össze és szállítják el a területről. A tervek szerint majd ezt követően lehet kihelyezni a vízre a bójákat és a táblákat. Amint a vízállás lehetővé teszi, úgy a homokos partot mindkét oldalon meg fogják tárcsázni.

A szabadstrand megnyitásának pontos időpontjáról később adunk tájékoztatást.

 

Egy fotó 2017-ből

 

Ez a közlemény akkor feltehetően nem ejtett kétségbe senkit, hiszen mint gondolom a legtöbben még emlékeznek rá, csütörtökig szinte minden nap esett az eső, és egyáltalán nem volt strandidő. Most viszont berobbant a nyár, és az előrejelzések szerint a közeljövőben hasonló kánikulára lehet számítani.

 

Előrejelzés Bajára.

 

Forrás:idokep.hu

 

Az idő tehát kitűnő lenne a fürdőzésre, a víz hőfoka a Dunán 18.4 Celsius, a megfelelő vízállásra azonban még várnunk kell. Ma reggel 631 cm-t mértek Bajánál,

 és hétfőig nem is fog apadni, utána viszont lassan elindul lefelé. A szünidő beköszöntére 519 cm-t jósolnak, ami azt jelenti, hogy a Sugón még nem lesz használható homok( így tárcsázni is max. csak telefonnal lehet a parton) , csak a füves rész, ami azért nem az igazi.

 

A Duna várható vízállása június 8 – 14. között Bajánál:

 

 

Forrás:hydroinfo.hu

 

Ennek ellenére van egy tippünk, hogy már a jövő héten sokan le fognak menni a Sugóra, ha más nem napozni, de a bátrabbak minden bizonnyal fürdőzni is.

hozzászólok