2020. November 23. Kelemen, Klementina

Közélet

Egyre többen jönnek

Antal Tibor | 2018. Feburár 07. 14:43:22 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Az ünnepek elmúltával is folytatódott a jótékonysági ételosztás Baján a Belvárosi Közösségi Házban, ahol szerdánként várják a rászorulókat. Február 7-én a Szent László ÁMK volt a házigazda, akik az iskola konyháján megfőzött krumplipaprikással várták a nehéz sorban élőket, és emellett meleg teával és fonott kaláccsal is kínálták őket.

 

A lányok teával kínálták a rászorultakat

 

Mint Kovács Attila tanár úrtól megtudhattuk, az ételosztáson a diákok is tevékenyen részt vettek. Nem véletlenül, hiszen az érettségihez szükséges 50 óra közösségi szolgálat vállalása is, ez a feladat pedig túlzások nélkül  nevezhető annak. A gyerekek ugyanis bár nap mint nap találkoznak elesett emberekkel. hajléktalanokkal,  akár a piacon az utcákon vagy a kórházban, de egyszerre ilyen nagy számban soha. Sokakban mély nyomot is hagy a kontaktus, ami napok elteltével is feljön beszédtémaként.

 

A fiúk osztották az ebédet

 

A Szent László ÁMK amúgy évek óta részt vesz a sorozatban, és idén ez volt a második alkalom amikor ők voltak a házigazdák. Az első januárban a Katolikus Karitasszal közösen volt megszervezve. Már a kezdetektől fogva nem volt kérdés, hogy a Szent László  a jó ügy mellé áll, de azt is megjegyezte a tanár úr, hogy sajnos ennyi emberrel mint az idei szezonban, még korábban nem találkoztak. Hozzá tette: szó sincs arról, hogy olyanok használnák ki ezt a lehetőséget, akik nincsenek rászorulva. Olyan ugyan elő szokott fordulni, hogy az akció vége előtt jóval egyesek több adagot is el akarnak vinni éthordóban. Erre is van lehetőség, de csak a vége felé, hogy biztos mindenkinek jusson ebéd.

 

 

Az ételosztáson részt vett Fekete Szabolcs esperes, az iskola lelki vezetője, aki asztali áldást is mondott, amitől a hangulat is magasztosabbá vált, illetve az atya jelenléte maga tiszteletet teremtett. Az emberek pedig több hullámban érkeztek. Valaki már nyitás előtt 10 órakor jött, a közmunkások ahogy az ebédidejük engedte, de vidékiek is érkeztek, aki esetleg a piacnapot kötötték össze az ebéddel.

 

 

Jövő szerdán február 14-én folytatódik a jótékonysági ételosztás. Akkor babgyulyás lesz a menű, melyet egy közismert borozó tulajdonosa ajánlott fel.

 

 

 

 


hozzászólok