2021. 19. Márió, Sára

Kékfény

Rendőrök segítik az iskolába érkező diákokat

Bajai Rendőrkapitányság | 2019. Szeptember 03. 14:16:39 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

            A 2019/2020. tanévben is folytatódik „Az iskola rendőre” program, amely 2008. szeptember 1-jén indult útjára és az eddigi tapasztalatok alapján nagymértékben segítette a gyermekek védelmére irányuló baleset-megelőzési tevékenységet. Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a rendőri jelenlét miatt a gyermekek, a pedagógusok és a szülők egyaránt nagyobb biztonságban érzik magukat, valamint az is érzékelhető, hogy az iskolák környékén a gépkocsivezetők sokkal figyelmesebben, a közlekedési szabályokat betartva közlekednek.

 

 

            Az általános iskolák környezetében a gyermekbalesetek megelőzése, valamint a gyermekek személyes biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők megszüntetésére érdekében az oktatás kezdeti időszakában Baján összesen 4 helyen – általános iskolai tanintézmény környékén – a közutat keresztező gyalogosforgalomra figyelemmel, a gyermekek közlekedésének fokozottabb biztonsága érdekében egyenruhás rendőr, polgárőrök és a Bajai Városőrség munkatársai segítik a gyalogos- valamint járműforgalmat.

 

 

Bácsalmáson, valamint Érsekcsanádon és Sükösdön is a főútvonalhoz közeli iskoláknál reggelente rendőrök és polgárőrök segítik majd a gyalogosan közlekedőket. 

 

 

Elsődleges célunk a gyermekeket érintő közlekedési balesetek megelőzés, és a biztonságos közlekedés megteremtése. Ebben feltétlen számítunk a közlekedés valamennyi résztvevőjére, akik fokozottabb odafigyeléssel és türelemmel segíthetik a kisdiákok biztonságos közlekedését.  

 

Baja, 2019. 09. 02.

                                                                                  Bajai Rendőrkapitányság

 

 

 


hozzászólok