2020. 25. Géza

Kékfény

Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat

www.ugyeszseg.hu | 2018. Március 21. 09:51:09 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Bajai Járási Ügyészség orvhalászat és lopás vétsége miatt két orvhalásszal szemben emelt vádat, akik tavaly ősszel engedély nélkül és tiltott módon negyvenegy harcsát fogtak ki a Dunából. A rapsicokra időben lecsaptak, így harminckilenc harcsa megmenekült és visszakerült a folyóba.

 

Forrás: facebook

 

A hatvanhárom és a negyven éves sükösdi férfiak tavaly október 17-én, kora délután, Sükösd térségében, motoros csónakból, elektromos halászgéppel és „gereblyézéssel” negyvenegy harcsát fogtak ki a Dunából azért, hogy ellopják. Az így megszerzett több mint kilencvenhárom kilogramm harcsát zsákokba rakták, és az idősebb vádlott hétvégi házának stégjéhez szállították. Miután kikötöttek, igazoltatták őket.

Az orvul megszerzett halak értéke mintegy 234.000 forint volt.

A vádlottaknak nemcsak horgászengedélyük nem volt, de az orvhalászatot tiltott eszközzel és tiltott módon végezték. Az elektromos halászgép és a gereblyézés egyaránt tiltott halfogási módszer.

Tettenérésük után kiderült, hogy két harcsa időközben elhullott, a többi harminckilenc harcsa azonban megmenekült, és a halőrök visszahelyezték a Dunába.

Az ügyészség a két férfit orvhalászat és lopás vétségével vádolja, és velük szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, továbbá a csónak, a merítőszák és az orvhalászathoz használt többi eszköz elkobzását indítványozza. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

 


hozzászólok