2021. 23. Zoltán

Humor

Be kell jelenteni, ha járunk valakivel

Antal Tibor | 2018. December 29. 14:04:38 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A járási hivatal repertoárja eddig is igen széleskörű volt. Tevékenységei közé tartozott többek közt a Kormányablak összes funkciója, a Földhivatal, az Építésügyi osztály, a Népegészségügyi osztály, a Társadalombiztosító, a Gyámügy és még sorolhatnánk. Január 1-től azonban azt a feladatot is el fogja látni, amire annak idején ki lett találva. Ugyanis innentől kezdve be kell jelenteni a hivatalban minden magánszemélynek, ha  egy társkereső oldalon, egy házibulin, discoban vagy akár egy disznóvágáson összejön egy embertársával, azaz  innentől kezdve jár valakivel.

 

Fotó:horoszkopszoftver.hu

 

 

– “Eddig is ez lett volna a fő feladatunk, csak hogy – hogy nem a sok bába között elveszett a gyerek. De januártól pótoljuk a lemaradásunkat. Nagyon elavultnak találtuk, hogy eddig csak a házassági kapcsolatokat anyakönyvezték a polgármesteri hivatalban, a többiről viszont csak a facebookot figyelve tudtak értesülni hivatalnokaink, pedig sokszor azok a legszaftosabb hírek, hogy ki kivel kavar. Főleg, ha valaki ezt egyszerre több partnerrel teszi. A Türr emlékműről is ezért szedettük le a lakatokat, hogy fényt derítsünk különböző összefonódásokra, de nem tudtuk megfejteni az összes Tutó lakat által őrzött titkot” – nyilatkozta egy illetékes a Sugóparti híreknek.

 

Fotó: Kézenfogva alapítvány

 

A 2019-től életbelépő új szabályozásról még keveset tudunk, de annyi már biztosnak tűnik,  hogy találhatóak benne kiskapuk. Ha valaki például  egy szórakozóhelyen sokak szemeláttára smárol egy számára addig ismeretlen partnerral, de másnap azt állítja, hogy ittas volt és nem emlékszik semmire, az még járásnak nem, csak alkalmi kapcsolatnak számít. Ha később mégis kiírja a facebookra, hogy állapota kapcsolatban-ra módosult, (vagy bonyolult) akkor egy héten belül ezt a járási hivatalban is jelentenie kell. Ellenkező esetben komoly bírságokra is számíthat. A bejelentési kötelezettség visszamenően érvényes. Tehát ha valakik mondjuk 6 éve járnak, azoknak is jelentkezni kell a járási hivatalban. Kivételt képeznek ez alól azok a párok, akik most karácsonykor jegyezték el egymást, és ezt az örömteli eseményt a közösségi portálokon  is megosztották ismerősükkel.

A törvény persze később még akár szigorodhat is. Elképzelhető például, hogy a népszerű slágernek megfelelően a nézését is be kell majd mindenkinek jelenteni, nemcsak a járását…

 

 

Fejhívjuk mindenki figyelmét, hogy ez a HUMOR rovatunk!

 

 


hozzászólok