2024. 16. Csongor

Sport

Elindult a tesztüzem

Antal Tibor | 2018. December 27. 13:47:53 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

November elején írtunk, az akkor szenzációnak számító hírről, hogy egy műanyag sípálya épül a város határában a Monostori úton, amit egész évben lehet majd használni. A 50×15 méteres tanuló jellegű pálya a hónap közepére el is készült, és azóta a környezetet kiegészítő, a működést segítő elemek építésén van a hangsúly.

 

 A parkoló újrahasznosított betonelemekből van

 

Újrahasznosított betonelemekből készült el a parkoló és a járófelületek, három konténert hoztak mely az öltözőket és a vizesblokkoknak ad helyet, valamint az úgynevezett “hütte” büfé is megépült (részben szintén újrahasznosított elemekből) , ami a sípályák kihagyhatatlan tartozéka.

 

 A hütte

 

Egy rögtönzött ötletként karácsony másnapjának délutánján nyílt napot is tartottak,  ahol  a gyerekek próbálhatták ki a hófánkozást, ráadásul ingyenesen. Ezúttal még a sífelvonót is használhatták, amire élesben majd csak a sízőknek, snowboardozóknak lesz lehetőségük.

 

 A felvonó

 

–  Karácsony előtt már szerettünk volna indulni, de sok apróság összejött. hiszen a végmunkák mindig ilyenek.  A síoktatást január 5-én fogjuk elkezdeni, a protokoll jellegű megnyitóra azonban csak 11-én fog sor kerülni. Síelőket, snowboardosokat fogunk hívni, akik megmutatják hogy tudnak menni ezen a pályán. Nem a bravúroskodáson lesz a hangsúly, hanem hogy egyáltalán oktatás gyanánt hogy lehet használni a létesítményt. – fogalmazott Halmosi Zoltán, a sípálya megálmodója.

 

 

– Tegnap sokan jöttek már a nyílt napunkra, és feltehetően holnap sem lesz ez másképp, hiszen pénteken 14-től 16 óráig ismét várjuk a gyerekeket.

 

 

A hófánkokat egyébként kor és súlykorlátozás nélkül bárki használhatja. Alkalmanként 1000 forint lesz rá a bérlési díj, ezért mindenki annyit csúszik, amennyit akar. A nyitva tartást úgy tervezzük, hogy hétfőtől szerdáig lesz a snowboard délutánonként, a sí  szombaton egész nap, és vasárnap délelőtt, a hófánk pedig péntek délután és vasárnap délután. Egyelőre indulásként ezek a tervek, aztán majd látjuk, hogy kell- e módosítani. – fogalmazott Halmosi Zoltán.

 

Oldalt kell felhúzni a fánkokat

 

 

 


hozzászólok