2022. 18. Ilona

Vélemény

Észrevételek a helyi buszközlekedés átszervezéséről

| 2016. December 17. 17:14:15 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre.
A megjelent irások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.

 

Tisztelt Szerkesztőség!

 
Egy augusztusi képviselő testületi ülésen megszavazásra került, hogy januártól JÓVAL KEVESEBB helyi járatú autóbusz fog közlekedni Baján. A jelenlegi 12 járatból, (melyre szükség is van télen, reggeli csúcsidőkben, délután munka és tanítási idő után ) mindösszesen csak 5 fog maradni. Az utas számlálás NYÁRON, SZÜNETBEN 40 fokban történt meg. Nem kommentálnám…
Akik ezt megszavazták, azok közül még egy embert sem láttam Baja helyi járatain, de a lényeg a “kagylósziget” amelyre van pénz.
 
Ma december 16-át írunk. Ma kérdéssel fordultam a DAKK egy helyi buszvezetőjéhez a változásokkal kapcsolatban, aki annyit felelt illedelmesen, “Ne haragudjon, még mi sem tudunk semmit!” DECEMBER KÖZEPÉN!!!!!
Nem hagytam annyiba a dolgot a Déri sétánynál lévő “jegy és bérletpénztár” dolgozójához mentem, hiszen lassan meg kell vennem a jövő havi bérletet, de még azt sem tudom, hogy érdemes e. A válasz ott is hasonló volt. “Ne haragudjon, de a DAKK még nem tud semmit se pontosan a változásokkal kapcsolatban, elviekben január 1-től lesz az új menetrend életbe léptetve, de se új menetrendem, se információm sincsen a jövőre nézve.”
 
Kérném szépen a kedves szerkesztőséget, hogy legyen szíves utánajárni ennek a dolognak. Gondolom a képviselő-testület nem idegesíti magát, hogy mivel fog január 2-án (vagy mennyi idő alatt) eljutni a munkahelyébe KOCSIVAL!!!!! de engem igenis érdekelne, hogy gyermekeim 2 óra buszozás/várakozás után fognak csak hazaérni, illetve, hogy én a munkahelyemre hajnali hánykor induljak el, hogy odaérjek! (Más kérdés, hogy ha valóban életbe fog lépni az új közlekedés, nyilván nem fogok bérletet venni, se magamnak, se gyermekeimnek, hiszen nem fogok -2 fokokban órákat várni a Déri sétánynál!) De remélem a városházán dolgozók nevetve fognak elsuhanni a nép mellett luxus autóikkal a megállóknál és mondják; “Te marha 1 óra múlva jön majd csak a következő busz!”
 
Név és cím a szerkesztőségben
 
Az írással kapcsolatban csak annyit jegyeznénk meg, hogy a kagylósziget működését előszőr mégsem Baján, hanem Csongrádon tesztelik, és a tapasztalatok birtokában lehet szó a sziget bajai létrehozásáról.A buszközlekedés új menetrendjéről pedig mi a Sugóparti Híreken már szeptember közepén írtunk. 
 
A szeptemberi cikk:
 
http://sugopart.hu/kozelet/kevesebb-busz-fog-kozlekedni-januartol-bajan
 
 
 
 
hozzászólok