2022. 18. Ilona

Vélemény

Egy kérdés a polgármesterhez

Sztáronszky Ferenc | 2016. Május 09. 23:03:59 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Amennyiben lehetséges,akkor ezt kéne tudomására hozni Fercsák Róbertnek ! Természetesen ha meritek ! De ha lehetne,akkor itt is jelenjen meg !

 

Nyílt levél Fercsák Róbert Baja Polgármesterének !

 

Tisztelt Polgármester Úr !

 

Tisztelettel kérdezem ! Baján miért nem lehetett szobrot állítani,és utcát elnevezni Dr.Solymos Ede bajai néprajzkutató tiszteletére ? Miért Gárdonyban avattak szobrot ? Vagy Baján van már szobra,és utcát is neveztek el róla ? Volt még egy munkássága a Sugovicán innen-Dunán túl ! Ezért az ágyú helyére,vagy a Türr István emlékmű környékére Dr.Solymos Ede szobra illene,ahogy néz a Sugovicára,és a Dunára ! Csak hogy tudják a bajaiak ! A bajai Türr István Múzeum igazgatója 1950-1986-ig. A dunai halászatának nemzetközi hírű kutatója. Kiemelkedőbb kutatási területe a magyar hivatásos és népi halászat . Cikkei, tanulmányai jelentek meg többek között az Ethnográfiában, Cumániában, Halászatban, Néprajzi értesítőben. Szerkesztette a bajai Türr István Múzeum kiadványait: Türr István Múzeum története (Baja, 1958); Dunai halászat (Bp., 1965, 2005); Bajaszentistváni téglásélet, Baja környéki erdővágók.

 

Tisztelettel : Sztáronszky Ferenc

 

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre.
A megjelent irások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.

hozzászólok