2023. Október 2. Petra

Vélemény

És mozi mikor lesz?

| 2017. Január 30. 22:52:42 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Idézem:

“A megnyitó végén a bál fővédnöke, Fercsák Róbert, Baja város polgármestere mondott pohárköszöntőt. Itt jelentette be, hogy régi, titkos vágya készül megvalósulni: megkezdődtek az előkészületek egy új bajai színházépület felépítésére, amely méltó helyet adhat majd a bajai színházi élet művelőinek és közönségének a színvonalas szórakozásra.”

Az én régi, titkos vágyam pedig az, hogy valaki újítsa fel és nyissa meg a mozi épületét. Legutóbb a Nagy fal című filmet nem sikerült megtekintenünk a mozgó mozi szervezésében, több okból. Nem volt hely, nem volt szemüveg és nem volt jegy, mire a pénztárhoz értünk. Sokan voltunk kevés helyre. Úgy tűnik, a mozira is volna igény.

Ritkán veszem igénybe a “színvonalas szórakozásra” felhúzott épületeket, mert alig találok olyan programot, amely felkeltené az érdeklődésemet. Legutóbb St. Martin nem érdekelt. Amatőr színészek által előadott színdarabokra sem járok. Nagyra becsülöm a munkájukat, de nem én vagyok a célközönség. Van már Kultúrpalotánk, Színháztermünk, Turisztikai Központunk. Legyen egy színházunk is, valósítsa meg polgármesterünk régi, titkos álmát, bánja fene.

És kapjanak mozit azok, akik beérik kevésbé színvonalas programokkal. Egyszerűen csak meg akarnak nézni egy új filmet, együtt a családjukkal, barátaikkal, beszélgetni akarnak róla és utána enni egy pizzát.

Persze, ha abban az új épületben blues banda is fellépne, meg mondjuk Deák Bill Gyula, meg a Ghymes, Török Ádám, a Paddy and the rats, Roby Lakatos, a Mississippi Big Beat, Oláh Andor, a Pál Utcai Fiúk és St. Martin helyett újra a Pécsi Filharmonikusok, ott a helyem nekem is. (Ők mind zenéltek Baján egykor). Hihetetlennek tűnik, de néhány éve Horváth Kornél játszott a kis Szerb Templomban meg Snétberger. (!) Rendszeresen volt Kaláka koncert, Calcutta trió, Makám. Meg merem kockáztatni: van élet a Mágnás Miskán túl is.

És az Idill Jazz és Blues Napok. Már alig hiszem el, de pár éve Szakcsi Lakatos Béla a katarzisig hajszolt a játékával, itt Baján.  Fábik Zoltán egy éve hunyt el. Vele halt el  az idill is.

 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Szerkesztőként csak annyit füznénk még hozzá, hogy talán nem elképzelhetetlen, hogy az új színházterem moziként is üzemelhet majd.

 

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre.

A megjelent irások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.
 

 


hozzászólok