2021. 17. Zsófia

Vélemény

Elküldték melegebb éghajlatra

Olvasói levél | 2018. Szeptember 26. 18:41:23 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

Tisztelt Sugóparti Hírek!

Tisztelt szerkesztő!

 

Kettő nappal ezelőtt elkezdték a Szeremle felé vezető úton, vagyis a Muskátli utcában lévő régi zsilip, (Ferenc-tápcsatorna) felújításának előkészületeit. Első munka napon, azaz hétfői napon még csak-csak elviseltük a munkagépekkel felhordott hatalmas agyagos földmennyiséget, amit persze a hatalmas esőzés szép kis sártengerré változtatott, de legalább a munkagépekkel nem az úton vagy az út “szélére” húzódva (már amennyire azon a kis helyen a szélére lehetne húzódni bárminek is…) hanem valamivel odébb sikerült a teherautó sofőrjeinek megállni és várakozni. Ezzel nem is volt gond. Azonban sajnos elég rossz tapasztalatom a tegnapi, azaz keddi napról már meg is van és szerintem nem vagyok vele egyedül. Történt ugyanis és amiért ezt a levelet is most Önöknek írom (ugyanis a feljelentésen is komolyan elgondolkoztam), hogy Szeremléről Bajára közlekedve a Baja táblánál 50 km/h-s sebességre szabályosan lassítva, a jobbos kanyarban hirtelen ott termett (parkolt) az út szélén egy hatalmas nagy teherautó, amibe majdnem sikerült hátulról beleszaladni és neki menni!

 

Erről a kanyarról van szó

 

Szemből folyamatosan érkeztek, tehát még korrigálni sem lett volna lehetőségem a kormányt, ezzel a másik forgalmi sávba terelni az autómat, így erőteljesen vészfékeznem kellett és igyekeztem a teherautó bal hátulját megcélozni, elkerülve a minél nagyobb balesetet. Szerencsére az autó adta biztonsági berendezéseknek meg tudtam még időben állni, de ha ez az eset hétfőn történt volna a nagy esőzésben, lehet most nem írom Önnek ezeket a sorokat… Amikor megjegyeztem az út szélén beszélgető uraknak, hogy: “legyenek szívesek máskor nem az amúgy is beláthatatlan kanyarban hagyni a kamiont”, akkor ők erre: “ez a gép itt munkát végez és különben is mi itt dolgozunk és menj a pi…ba, ki vagy te itt…te kis….?” A trágár megnyilvánulásukkal számomra mindent elárultak. A teherautóban nem volt sofőr és még üres is volt a platója, tehát látszólag csak úgy ott parkolt és nem végzett éppen munkát… Sajnos nem volt időm az úriemberekkel további diskurzust tartani, de azt hiszem felhívtam volna a figyelmüket pár “apróságra”, amit lehet egy feljelentéssel egybekötve meg is fogok tenni a bajai rendőrkapitányságon!

 

Mégpedig:

 

1. A munkaterületet legalább méterekkel előre jelezni szokták, figyelem felhívó és forgalom korlátozó vagy lassító táblákat helyeznek ki, vagy egy részét akár le is lezárni, esetleg “nyalókás emberekkel” vagy jelzőlámpákkal terelni a forgalmat, ez azonban teljesen hiányzik a teljes munkaterületen!!!

2. Kérdésem, hogy hol vagyunk? A Balkánon vagy az EU-ban? Ugyanis a tőlünk nyugatabbra fekvő kevésbé idióta országokban a felhordott sarat az útról lehetőleg azonnal le kell takarítani! Ez is a munkát végzők feladata, hogy a forgalom zavartalan legyen és ne fordulhasson elő semmiféle ebből következő megcsúszás vagy baleset! Ennek is a teljes hiánya látható a szakaszon, a gépekkel felhordott agyagos föld szépen beterít mindent…!

3. Akik egy munkaterületen dolgoznak, azoknak általában kötelező a munkaruha, vagy védelmi ruházat! Na ezek a jóemberek civil ruhában mászkálnak fel- s alá. A munkaruházat teljes hiánya, még “tökfedűjük”(védő sisak) sincs a fejükön…! Megértjük, hogy Önök itt munkát végeznek, örülünk, hogy ez a régi zsilip is megújul, de kérjük Önöket, hogy a munkaterületen végezzék el a megfelelő óvintézkedéseket, Szeremle felől már a kanyar előtt jelezzék az útépítést vagy a forgalom korlátozást, hívják fel a figyelmet, hogy a területen folyamatosan munka folyik, ezért az arra közlekedők számítsanak ott hirtelen felbukkanó munkagépekre! Ezzel is kérem előzzük meg a baleseteket! Hiszen mindenkinek van családja, az ott dolgozóknak és az arrafelé közlekedőknek is! Úgy gondolom nem hiányzik senkinek sem egy rossz kimenetelű eset! Tehát a kedves ott dolgozó és munkát végző uraknak innen is üzenném, hogy ha nem változtatnak a stílusukon és a munkához való hozzáállásukon, akkor megtesszük a következő lépéseket.

 

Tisztelettel: egy kissé dühös szeremlei lakos.

 

(Név és cím a szerkesztőségben)

 

Szerkesztői kiegészítés:

 

A levél hatására ma délután kimentünk a helyszínre. Friss hír, hogy ma elkészült az ideiglenes út a Ferenc – tápcsatorna felett, melyen kerülni lehet a híd lezárását követően.

 

Mai fotók:

 

 Így lehet majd átkelni

 

Kerülő út a túloldalon

 

Kerülőút a Baja felőli oldalon

 

Elzárás a Petőfi – sziget irányába

 

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre.

A megjelent írások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.

 

 

 


hozzászólok