2021. 24. Kincső, Kinga

Sport

Szigetvári Mercédesz gyorsan kiesett

MTI | 2018. Szeptember 26. 16:49:44 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A +78 kilogrammos Szigetvári Mercédesz első mérkőzésén kevesebb mint két perc alatt vereséget szenvedett, így kiesett az olimpiai kvalifikációs bakui cselgáncs-világbajnokságon.

 

Szigetvári Mercédesz Fotó:Judoinfo

 

    A bajai versenyző – aki másfél hete junior Európa-bajnok lett Szófiában – a 32 között a hozzá hasonlóan 20 éves Beatriz Souzával csapott össze. A brazil rivális tavaly megnyerte a Pánamerikai Bajnokságot, idén pedig ezüstérmet szerzett, emellett már három Grand Prix/Grand Slam-éremmel büszkélkedhet.
    Első találkozójukon a felnőtt mezőnyben az egy GP-harmadik helynél tartó Szigetvári alig egy perc elteltével egy rosszul kivitelezett dobást indított, melyet riválisa szépen megkontrázott, s vazaarit érően a hátára forgatta a magyar dzsúdóst, majd leszorította. Az összecsapás így másfél perc után ipponnal ért véget.
    A magyarok egyéni szereplése ezzel véget ért a vb-n, melyen egyedül Tóth Krisztián végzett pontszerző helyen, miután a 90 kilogrammos kategóriában az ötödik pozícióban zárt. A másik bajai Knetig Emőke is helyezetlenül zárt.
    Csütörtökön a vegyescsapat versenyével zárul a vb, a magyar válogatott a franciák ellen kezd a 19 csapatos mezőnyben. Mivel Karakas Hedvig szombaton térdsérülést szenvedett, így 57 kilogrammban “lyukas” lesz az együttes. Ami a többi súlycsoportot illeti, 73 kilóban Szabó Frigyes, 90-ben Tóth Krisztián, +90-ben az egy év után visszatérő Bor Barna, míg a nőknél 70-ben Gercsák Szabina, +70-ben pedig Szigetvári Mercédesz képviseli a magyar színeket.

 

 

 


hozzászólok