2018. február 25. Mátyás

Vélemény

A Galamb utcai parkolásról

Olvaói levél | 2017. július 20. 11:34:40 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

 

Olvasói levél

 

Sziasztok !

 

Egy kéréssel fordulok hozzátok !

 

Baja, Galamb utca, parkolás! Idézek egy e-mailból, amit a Közterület felügyeletnek és Baja város jegyzőjének is elküldtem, de semmilyen választ nem kaptam ! : " Baja város szerint , a Galamb utcában a parkolásnak az úton kell történni ! Szabályosan ! Kérdezem én, ha az úton állunk meg a gépjárművel, akkor az átmenő forgalom  hogyan halad el az utcában ?! Talán motorbiciklivel, vagy kerékpárral el lehet férni az autók mellett, de másik gépjárművel ott elhaladni meg akkor sem lehet, ha felhajt a járdára ! Mert járda mind kettő oldalon van az utcában! Tehát a gyalogosok  minden gond nélkül tudnak közlekedni ! Galamb utcában a forgalom akadályozása nélkül, csak úgy lehet parkolni , ha kis mértékben fent állnak az autók a járdára ! Mindig is így parkolnak ebben az utcában, hiszen másként nem is lehet !

 

Régi videónkból is (amit nem ebből a célból készítettünk) jól látszik, hogy 10 éve is így parkoltak az autók a Galamb utcában:

 

 

 

Tegnapi nap folyamán,(2017-07-03) több társammal együtt 15.000 Ft Szabálysértési bírságot kaptunk ! Mindenki részben a járdán parkolt , hiszen másként nem lehet ! A büntetésen joggal háborodtunk föl ! 15.000 Ft. ?! A Béke tér lezárva, parkolni sehol nem lehet a környéken ! Nem akadályozott az autó, sem gyalogos sem gépjármű forgalmat ! Nem parkoltam sem garázs ,sem kapu bejáró előtt ! Ha nem álok kicsit a járdára , hanem az úton parkolok, a forgalmat akadályozom, a gépjárművek nem férnek el !

 

 

Mellékelem a képeket ! Bírság 2017-07.03 10:53:24 1/1975. ( II. 5. ) KPM-BM együttes rend. 40 § (8) bek. C pont - Megállt úgy a járdán , hogy a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 métert szabadon nem hagyott !! Ezen paragrafust betartva , ugyan , mégis hogyan lehet parkolni az utcában , hiszen ha ezt a távolságot betartva állnak meg az autók, akkor tényleg pont az utca közepén lehet megállni !! "

 

Ha jól számoljuk ez 120 ezer

 

 

Természetesen azóta és ez előtt is mindenki így parkol,parkolt ebben az utcában ! Ez a probléma nem csak engem érint , hanem mind azokat is akik ebben az utcában parkolnak ! Arról meg nem is beszélve , hogy szó szerint röhögve büntetek meg a "kedves" közterület felügyelők !! Többen is oda mentünk hozzájuk , feltéve a kérdést ,hogy ezt most miért kell és 15000 Ft ?? A válasz az volt : lakossági bejelentés érkezett hozzájuk ,miszerint egy ott lakó nem tudott be állni a garázsába , ezért jöttek ki és nekik most büntetni kell !! Persze a garázs előtt parkoló autó már sehol sem volt !! Mi pedig jól meg szívtuk ! 

 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Portálunk vélemény rovata helyt szeretne adni olvasóink írásainak ezért várjuk cikkeiket szerkesztoseg@sugopart.hu címre.

A megjelent irások nem a szerkesztőség véleményét tükrözik, azokért felelősséget nem vállalunk.

 

Szerkesztői megjegyzés

 

Nos a kérdés valóban jogosnak tűnik, hiszen a Galamb utcában ha a szabályt szigorúan vesszük csak szabálytalanul lehet parkolni. Ma délelőtt mi is elmentünk a helyszínre, de talán ebből az esetből okulva is nem parkolt senki az utcában.

 

2017.VII.20.Hozzászólok!

Facebook Google +
4
komment