2024. 25. Márk

Sport

Visszajöttünk a térképre

Antal Tibor | 2022. Augusztus 28. 19:05:02 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2016. június 3-án rendeztek utoljára megyei I. osztályú labdarúgó mérkőzést Baján. Akkor a BLSE 6 – 1-re verte a Kunszállást az utolsó fordulóban, és ötödikként zárta a pontvadászatot. A gárda azonban nem indult a következő szezonban, így a város legjobb csapata a megyei III. osztályú Bajaszentistván lett, mely a 2017-18-as idényben meg is nyerte a legalsó osztály bajnokságát. De tovább nem részleteznénk a sporttörténelmet. Bajaszentistván már nincs, azóta volt Bajai SK is és most ugye Bajai LC van. Közös ezekben a gárdákban, hogy mind a megyei másod és harmadosztályban vitézkedtek. Egy Baja nagyságú városnak, ahol ráadásul nagy hagyománya van az NB-s focinak is, azért ez a nívó kicsit arcpirító volt, és ezzel nem akarunk megbántani senkit, akik ebben az időszakban tisztességgel tették a dolgukat a sportpályákon és azok környékén és nem rajtuk múlott, hogy méltó helyén játsszon az épp aktuális topcsapatunk.

Sokan voltak kíváncsiak a Soltvadkert vendégjátékára

Ma viszont újra megyei I. osztályú meccset láthatott a szép számmal kilátogató publikum a Vasváriban, hiszen Koch Tamás gárdája annak ellenére, hogy csak harmadik helyen végzett tavaly a megyei II. osztályban elvállalta az osztályváltást. A tavalyi alakulat több poszton is meg lett erősítve – főként hazatérő bajai játékosokkal, így a BLC esélyesként várta a Soltvadkertet. Jól is kezdődött a meccs, hiszen Kerezsi Ferenc a 6. percben 11-est harcolt ki, amit a Bátaszékről hazatért Baladin Dominik értékesített. 1 – 0.

A 19. percben Szeibert Mihály remek szögletét Nagy Előd fejelte a kapuba. Érdekesség, hogy Előd az 5 évvel ezelőtti utolsó megyei I. osztályú bajai meccsen is szerzett gólt. 2 – 0

Nagy Előd gólt fejelt

A 44. percben azonban Hegedűs Ádám 18 méteres remek szabadrúgásával szépítettek a vendégek 2 – 1.

A 65. percben egy előrevágott labdával szépen fordult le Farkas Béla, és higgadtan értékesítette helyzetét 2 – 2.

A 71. percben nagy vadkerti helyzet maradt ki hiszen egy az egyben vezethették a bajai kapura a labdát, és szinte az ellentámadásból megszületett a győztes bajai gól. A csereként beállt Varga Stefano lövését oldalra ütötte a kapus, ám érkezett Follardt Zoltán aki a kapuba talált 3 – 2

Follardt góllal mutatkozott be Baján

A hátralévő játékrészben nyomott a Soltvadkert, átálltak 3 csatáros rendszerre, ám főként csak előreívelt labdákkal próbáltak veszélyt okozni, helyzeteket nem sikerült kialakítaniuk, így a 3 pontot itthon tartotta a Baja.

Edzői értékelések:

Koch Tamás (Bajai LC): Az első 40 perc az kifejezett jó volt, jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, megvoltak a gólhelyzeteink. Azonban tudnunk kell, hogy az luxus egy osztállyal feljebb ekkora helyzeteket kihagyni. Az utolsó öt percben nagyon ránk jöttek, több bosszantó hibát csináltunk, így érett nagyon a gól amit meg is kaptunk. Ezzel szünetre 2 – 1-gyel vonultunk szünetre és a vadkertiek nyílttá tették a mérkőzést, és a második félidőben ők léptek fel támadólag. Nyomott a Soltvadkert, 2 – 2-nél pedig egy mérkőzéslabdájuk is volt, amit szerencsére kihagytak. Örülök hogy tudtunk újítani 3 – 2-nél pedig hősiesen tartottuk az eredményt.

Molnár László (Soltvadkerti TE): Adtunk egy 30 perc előnyt a Bajának, de lehet hogy 40 volt. Az első félidőben csak az utolsó 5 perc játékát lehetett elfogadni. A második félidőben azt mondom mi futballoztunk, mi játszottunk jobban. Talán közelebb álltunk a győzelemhez is, mivel 2 – 2-nél a kapusra rávezethettük a labdát ami mellé ment, és gyakorlatilag a kontrából megszerezték a győztes gólt. de hát ilyen a futball. Nyáron nagy változások nem voltak, igazoltunk 3 -4 srácot, még van pár nap az átigazolási időszakban, azon dolgozunk, hogy még tudjunk pár poszton erősíteni. A szezon következő részében olyan játékot szeretnénk játszani, mint itt a második félidőben, és akkor bárki ellen van esélyünk.

Célkitűzésnek egyébként mind két tréner az első 10-be kerülést jelölte meg.

Az I. forduló többi eredményei

KHTK – Kecel 3 – 2

Tiszakécske II – Kecskeméti LC 1 – 0

Jánoshalmi FC – Akasztó 0 – 1

A Kunbaja – Bácsalmás, a Kalocsa – Harta és a Kiskőrös – Lajosmizse találkozót novemberben játsszák le.

Jövő héten szombaton a Bajai LC Lajosmizsén lép pályára. A mérkőzés 16.30-kor kezdődik.

A mérkőzésről Facebook galéria itt található.

hozzászólok