2024. 26. Ervin

Sport

Úsztak a triatlonosok

Mogyi SE | 2020. Feburár 24. 09:12:48 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Mogyi SE

POLET KUPA ZOMBOR nemzetközi úszóverseny
2020. február 22. szombat

Zomborban jártak a Mogyi SE Baja utánpótlásának idősebb versenyzői, akik egyúttal az úszóversenyek világába is kirándulást tettek, felkészülési céllal.

A verseny délelőtti előfutamokból és délutáni döntőkből állt. Már délelőtt több egyéni csúcs is született a csapatban, így szinte mindenkinek szurkolhattunk valamelyik döntőben, ahol kénytelenek voltak újra odatenni magukat a fiatalok. Nem is volt okuk a szégyenkezésre, kiválóan helyt álltak az úszók között.

Legkedvezőbben a 400 gyors férfi döntő alakult a számunkra, ahol három mogyis is érdekelt volt. Itt Kovács Botond meggyőző fölénnyel nyert két szerb riválisa előtt (4:22). A döntő másik két bajai résztvevője Czigány Bánk és Taskovics Milán volt. Mindketten egyéni csúcsot úsztak a délelőtt folyamán, amit a döntőben Milánnak sikerült még tovább faragnia (4:49), így ő a negyedik helyen ért célba. Bánk a délelőtti teljesítményéért már átvehette a korosztályos ezüstérmet, és időeredményének köszönhetően (4:53) rajthoz állhatott a „nagyok” között a döntőben. Itt közvetlenül Milán mögött, abszolút ötödik lett.
Kovács Boti ezt követően begyűjtött még két ezüstérmet. Egyet 100 háton (1:02,21), egyet pedig 200 vegyesen (2:19,44).

Érczy Jankának se volt ideje unatkozni, három számban is kiválóan szerepelt. 100 vegyesen és 100 pillangón is bronzérmes lett, 100 gyorson pedig egyéni csúcsot úszott (1:04).

200 méteres férfi gyorson két döntősünk is volt. Szlama Martin ötödik, Vass Bence pedig hatodik helyezést szerzett. Bence meglepetésünkre 50 gyorson is kis híján döntőbe került, nyolcadik helyezést szerzett (28,27).
Külön gratuláció illeti Székely-Szabó Szilvesztert, aki egyéni legjobbját úszta 400 gyorson, és Berberovics Kírát, aki 12. helyedzést ért el 50 méteres női mellúszásban.

A felmérő tehát remekül sikerült, a kirándulás pedig jó hangulatban telt.

hozzászólok