2024. 16. Csongor

Sport

Újévi fogadalmak?

Antal Tibor | 2018. December 29. 15:43:39 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A nagy karácsonyi zabálások után sokan gondolják úgy, hogy januártól új életet kezdenek. Megpróbálnak megszabadulni a fölös kilóiktól, mások pedig újévi fogadalmakat téve a cigarettától, az alkoholtól szeretnék megválni, és egészségesebb életmód felé szeretnének fordulni. Igen ám, de egyedül ez nagyon nehéz. és kevés az olyan edzés, ahová felnőtt korú kezdők is elmehetnek. Erre lehetnek jók a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE hobbista edzései Baján a Vasvári Pál utcai bokszteremben Gálos Tamás vezetésével.

 

 

– Ami az egyik legfontosabb: sokan azt hiszik, hogy ha eljönnének egy bokszedzésre, akkor jól összevernék őket. Ez abszolút nem igaz, mert a hobbista edzésre járó felnőttek nem bokszolnak egymás ellen, csak kemény erőnléti edzést végeznek és az ökölvívás alapelemeit gyakorolják. Zsákolnak, ugróköteleznek, árnyékolnak, súllyal való ütéseket, medicinlabdás gyakorlatokat végeznek, és még sorolhatnám. Itt minden feltétel és felszerelés adott ehhez. de aki ki akarja próbálni magát a ringben is, az persze megteheti ezt az edzés végén. Hetente három alkalommal, hétfőn, szerdán és pénteken lehet jönni este hat órától hétig. De ez nem azt jelenti, hogy mind a három tréningre kötelezően. van aki egy héten csak egyszer tud jönni, mások mindig ott vannak. – fogalmazott Gálos Tamás.

 

A felszerelés adott

 

– Milyen korúakat vártok edzeni?

 

– Aki versenyezni akar, az már 8 – 10 éves korban elkezdheti, de mondjuk háromszoros olimpiai bajnokunk Papp Laci bácsi 17 évesen, a veretlen profi világbajnok Rocky Marciano 25 évesen kezdte, tehát egy középiskolásnak sem késő ha el akarja kezdeni. A hobbistáim pedig 18 év fölöttiek, fiúk és lányok vegyesen, de van aki 40 fölött is le szokott járni. Ez egy kardio edzés, bizonyított hogy az ökölvívás az egyik legjobb zsírégető módszer, de aki nem hiszi próbáljon egyszer végig csinálni egy pörgős órát nálunk. Vannak akik már lefogytak velünk 15 – 20 kg-ot is, amihez persze szükséges a rendszeresség.

 

Jelentkezni lehet Gálos Tamásnál a 06705845953-as telefonszámon, vagy a Vasvári Pál utcai edzőteremben. vagy akár a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE facebook oldalán.

 

 

 


hozzászólok