2024. 2. Zsigmond

Sport

Új nevet kaphat a sportcsarnok

Antal Tibor | 2024. Január 21. 11:25:44 | Utolsó frissítés: 3 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Mogyi Bajai Birkózó Club edzőtermét egy élő legendáról Szabados Imréről nevezték el, aki közel 50 évet tevékenykedett a bajai birkózásban. Feltehetően valami hasonló fog történni a közeljövőben a Vasvári Pál utcában is, hiszen a január 25-i testületi ülés egyik előterjesztése lesz, hogy a Mogyi Bajai Judo Club sportcsarnoka Gyuró László nevét vegye fel.

Gyuró Lászlót pár éve 80. születésnapján köszöntötték

Gyuró László sorkatonai szolgálatai után 1965-ben került Bajára, és gyakorlatilag ő honosította meg a judo sportágat városunkban. 1996-ig sikeres edzőként tevékenykedett, ám nyugdíjazását követően sem távolodott el a sportágtól. 2005-ben kapta meg a 7. dan fokozatot a mester, és egészen 80 éves koráig sok edzésen is részt vett. Pályafutása során számtalan elismerést kapott melyek közül kiemelkedik, hogy a Magyar Judo Szövetség 2023-ban életmű díjjal jutalmazta. Azt, hogy az ő nevét viselje a sportcsarnok, az egyesület alelnöke kezdeményezte.

“Gyuró László sportpályafutása, munkássága, személyisége, ismertsége és elismertsége érdemessé teszi arra, hogy a jövőben a sportcsarnok az ő nevét viselje.” – olvasható az előterjesztésben.

Nem egyedülálló egyébként Baján, hogy sportcsarnokot neveznek át korosztályából, hiszen például az egykori Türr István Sportcsarnok is 2022. májusa óta Rátvay Zoltán nevét viseli, akiről minden hasonló elmondható, amit Gyuró Lászlóról is idéztünk az előterjesztésből.

hozzászólok