2024. 17. Paszkál

Sport

Névadó ünnepséget rendeztek

Antal Tibor | 2023. Október 05. 18:41:15 | Utolsó frissítés: 7 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Pár hete új felirat jelent meg a Popori Ottó Sportközpont nagytermében, amit a birkózók használnak, sokaknak pedig mint a volt vaskúti úti laktanya ebédlőjeként lehet ismerős. Mától hivatalosan is Szabados Imre nevét viseli, aki korábban közel 50 évig tevékenykedett edzőként a bajai birkózásban, annak ellenére, hogy önmaga sohasem volt birkózó.

Szabados Imre és felesége

Az összegyűlteket Szőke István, és Jagicza László köszöntötte a Mogyi Bajai Birkózó Club részéről, majd Hajdú Miklós alpolgármester, és Zsigó Róbert országgyűlési képviselő következett. Utánuk Bacsa Péter a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja beszélt, majd köszöntötte Szabados Imrét, aki feleségével együtt személyesen is jelen volt a névadón. Az ünnepelt megköszönte a megtiszteltetést, méltatta az új létesítményt, melyben véleménye szerint olyan körülmények között készülhetnek a bajai birkózók, mint előtte soha. Volt, hogy terem sem volt, volt hogy szőnyeg sem.-mondta.

Bacsa Péter és Szabados Imre

A protokollfeladatok után látványos birkózó bemutatót láthattunk amit Rudan Joe (Coda, Pokolgép, P.Mobil) énekese és Nagy Imre – akit Baján szintén nem kell bemutatni – közös zenei produkciója következett. Az előadott három szám nagy tapsot kapott az összegyűlt szép számú érdeklődőtől.

Rudan Joe és Nagy Imi

A zenészek után a fiatalok következtek, akik Bagó Tibor edző vezetésével tartottak egy kis edzésbemutatót. A végén birkózást is láthattunk, az ovisoktól kezdve a nagyobbakig majdnem mindenki a küzdőtérre lépett az egyesület utánpótlásából.

Az összejövetelt svédasztal jellegű állófogadás zárta.

hozzászólok