2024. 25. Márk

Sport

Tisztes helytállás!

Antal Tibor | 2019. Feburár 17. 10:25:12 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az elmúlt hétvégén a Bajai Bácska felnőtt csapata a Hepp Kupa 4-es döntőjében vett részt Győrben. Pénteken az elődöntőben 83 – 72-re maradtak alul a végül kupagyőztes Hoya-Pannon Egyetem Veszprémmel szemben, így szombaton a bronz éremért küzdhettek meg Ágfalviék a Budapesi Honvéd ellen.

 

 

Fotó: hunbasket.hu/Rébay Viktor

 

A hunbasket.hu összefoglalója:

 

Horváth Ákos triplájával indult az összecsapása a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa bronzérméért. Mindkét csapat szoros csatában maradt alul a tegnapi elődöntők során, de egy esetleges harmadik hely remek eredmény lett volna a kluboknak, így nagy elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe. 

10-3-ra ellépett az első percekben a fővárosi együttes, de Jakab és Pongó pontjaira alapozva 12-nél utolérte ellenfelét a Baja. Olyannyira lendületbe jöttek a Bács-Kiskun megyeiek, hogy egy 12-0-s etappal tíz egységre növelték előnyüket – be is húzták a játékrészt 22-14 arányban. 

A folytatásban Valerio, Stefán és Mucza találataival zárkózott a Honvéd, 28-24-nél pedig most rajtuk volt a sor, hogy egy komolyabb futást vigyenek véghez – zsinórban tíz pontot szerezve 28-34-re módosították az állást. Visszatalált a helyes útra a Jakab Péter vezette bajai együttes, a nagyszünetre ismét ott loholtak a budapestiek nyakán – 20 perc játékot követően nem lettünk okosabbak a végső győztes kilétét illetően (36-38). 

 

Fotó:Pulai Zsóka

 

A fordulás után Stefán Dávid egy triplával jelezte, hogy a Honvéd szándékában áll megnyerni története első Hepp-bronzát. Állandósult a 4-7 pont körüli piros-fehér vezetés, sőt néha 9-re is felkúszott az ebben az etapban igen aktív Bea hathatós közreműködésével. Pongó és Ágfalvi fújtak riadót, két támadásból két trojkát a helyére küldve megint bőven lőtávolon belülre hozták a Cservék-legénységet (54-57).  Valerio és Szalay kosarai révén tovább őrizte előnyét a fővárosi együttes, amely ki is tartott a negyed végéig (56-63). 

 

Fotó:Pulai Zsóka

 

 

Öt bajai ponttal indult a záró felvonás, újfent nyílt lett a meccs. Egy ideig vissza tudta verni az egyenlítésre tett kísérleteket a Puskás-legénység, de az etap felénél már 67-67-et mutatott az eredményjelző. Innen nagy adok-kapok vette kezdetét, Nagy hárompontosával már a sárga-kékeknél volt az előny az utolsó percre fordulva (76-75). Szalay és Horváth Ákos higgadt büntetőzésével visszavette a vezetést a Honvéd, és a lefújásig már nem is engedte ki a kezéből azt – szoros csatában, de sikerült felülmúlniuk riválisukat. Ezzel a patinás kupamúlttal rendelkező piros-fehérek megszerezték történetük első medálját a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában is, de az NB I/B zöld csoportjából a legjobb négyig menetelő bajaiaknak is jár a kalaplengetés, egyenrangú ellenfelei voltak mindkét náluk magasabban rangsorolt ellenfelüknek. 

 

 

Fotó:Bajai Bácska facebook oldala

Bajai Bácska FKE – Budapesti Honvéd SE 78-81 (22-14, 14-24, 20-25, 22-18) 

Baja: Pongó 12/3, Pálkerti 3, Nagy 17/3, Jakab 18, Kővágó-Laska 11.
Csere: Kovács 6/6, Ágfalvi 11/9, Weidinger -. 

Honvéd: Bea 8, Horváth 20/12, Steier -, Stefán 11/3, Debreceni 6. 
Csere: Mucza 4, Szalay 11/3, Martinez 8, Valerio 6, Fülöp 3, Hargitai 2, Pintér 2. 

 

 

 


hozzászólok